Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako je zločinec Luka Vlaović nasmejal Slavka Bobovnika: nesojeni morilec in zastrupljevalec je bil gost kviza Milijonar na Planet TV! (VIDEO)

Deli na:
Kako je zločinec Luka Vlaović nasmejal Slavka Bobovnika: nesojeni morilec in zastrupljevalec je bil gost kviza Milijonar na Planet TV! (VIDEO)

Luka Vlaović v kvizu Milijonar - Foto: Zajem zaslona

Vlaović je leta 2013 skušal umoriti Roka Šibanca, pred letom in pol pa so ga gostili na Planet TV kot tekmovalca v kvizu Milijonar. Z voditeljem Slavkom Bobovnikom, ki najbrž sploh ni vedel, koga ima pred sabo, sta se prisrčno hecala.

Ta teden smo že pisali o zloglasnem 32- letnem Luki Vlaoviću, znanem po tem, da je skušal leta 2013 v Ljubljani z nožem zahrbtno umoriti Roka Šibanca. Namesto za poskus umora (kazen najmanj 15 let zapora) so mu sodili zgolj za poskus uboja, pri čemer je dobil na koncu zgolj štiri leta zaporne kazni. In še od tega je del preživel v hišnem priporu, samo leto in pol pa je bil na polodprtem oddelku zapora na Dobu.

Šlo je za tako neverjetne »napake« tožilstva in sodišča, da so poznavalci prepričani, da je imel Vlaović poseben privilegiran status. Morda zato, ker je njegov oče Miodrag Vlaović nekdanji vplivni vodja travmatološkega oddelka v celjski bolnišnici.

Foto: 24ur.com - Luka Vlaović, osumljen poskusa umora bivše žene in hčerke, na sodišču leta 2014.

A pred nekaj meseci je Vlaović znova »udaril«. Tokrat je, ne boste verjeli, glede na obtožnico tožilstva skušal umoriti svojo komaj šestletno hčerkico in nekdanjo partnerko. Na okrožnem sodišču v Celju je bil v ponedeljek predobravnavni narok, na katerem Vlaović ni priznal krivde. Tožilstvo mu očita dvojni poskus umora, ob tem, ko je nekdanja partnerka oktobra lani prišla k njemu domov po njuno šestletno hčerko (imel je določen stik s hčerko).

Ponudil jima je krofe, v katerih pa so bila zdrobljena pomirjevala. Kasneje se je neverodostojno izgovarjal, da je prišlo do pomote in so bila pomirjevala namenjena njemu, ker jih je jemal. Mamo in hčerkico so odpeljali v bolnišnico, a hujših posledic k sreči ni bilo. Poleg tega kaznivega dejanja mu tožilstvo očita še kaznivo dejanje grožje. Slovenske novice so že poleti 2018 pisale, da Vlaović s smrtjo grozi svojemu tastu in tašči (staršem od nekdanje partnerke) iz znane celjske odvetniške družine Maček.

Toda pozor, poznavalci so nas opozorili, da je bil Vlaović 8. oktobra 2019, torej pred letom in pol, gost v kvizu Milijonar na Planet TV. Gostil ga je voditelj Slavko Bobovnik, s katerim sta se prisrčno hecala, kot kaže pričujoči posnetek.

Poglejte si nastop zloglasnega Luke Vlaovića v kvizu Milijonar na Planet TV!

Kot so zapisali na siol.net, je bil tekmovalec »Luka iz Šentjurja, ki dela kot pravnik v gospodarstvu«. Pred enim od vprašanj si je vzel kar nekaj časa, »zato je Slavko Bobovnik pripomnil, da bi rad vedel, kaj se dogaja v tekmovalčevi glavi. Lukov odgovor je Bobovnika malce presenetil in ga dobro nasmejal.« No, Bobovnik verjetno ni vedel, koga ima pred sabo. Morda bi takšnega gosta celo zavrnil.

Vprašanje pa je, kako je svoje delo opravila Planet TV ekipa, ki je izbirala tekmovalce. Človek, ki je z nožem zahrbtno skoraj umoril mladeniča (Šibanca), s katerim se sploh nista poznala, zgolj zato, ker si je želel njegovega dekleta, najbrž ne sodi v družinsko oddajo.