dejan-vunjak Dobra karma

9 let po Brendijevi smrti njegov sin še vedno ...

jake-paul Svet24.si

FOTO: Posebne enote na domu internetnega zvezdnika...

jansa bajuk FB Reporter.si

»Matej Tonin bo moral biti bolj previden, kot je ...

knjižnica šiška Svet24.si

Incident v ljubljanski knjižnici: vstopila brez ...

Screenshot 2020-08-05 at 18.39.43 Necenzurirano

Banjalučani in bivši šef Darsa med krizo ...

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Zvezdana Mlakar 3 Njena.si

Zvezdana Mlakar se je zlomila

Slovenija

Kako je ministrica za obrambo financirala gradnjo vile

Deli na:
Kako je ministrica za obrambo financirala gradnjo vile

Foto: Primož Lavre

Obrambna ministrica Andreja Katič pravi, da sta s partnerjem gradnjo svoje vile v Šaleku pri Velenju financirala s pomočjo kreditov, z osebnimi dohodki in prihranki.

Ko smo pred kratkim pisali o akterjih vplivnega šaleškega lobija, smo naleteli na razkošno vilo ministrice za obrambo Andreje Katič, ki je bila prej dolgoletna direktorica občinske uprave v Velenju. Vila je velika 218 kvadratnih metrov, stoji na parceli, veliki 845 kvadratnih metrov, na Gursu pa so ocenili, da je vredna zgolj 136 tisoč evrov, parcela pa pet tisoč evrov. Ker je imela Katičeva kot direktorica občinske uprave plačo nekaj nad dva tisoč evrov neto, partner Roman Podlesnik pa tudi nima izjemnih dohodkov kot tehnik v Gorenju, nas je zanimalo, od kod jima denar za vilo. Po besedah obrambne ministrice družinska hiša še ni dokončana, financirala pa sta jo s pomočjo kreditov, z osebnimi dohodki in prihranki.

V odgovor na vprašanje, katere nepremičnine in premično premoženje ima v lasti Katičeva, vključno z deleži v gospodarskih družbah in vrednostnimi papirji, nam je poslala poročilo o svojem premoženjskem stanju, ki ga je bila dolžna prijaviti Komisiji za preprečevanje korupcije. Zanimivo, da je na obrazcu za KPK zapisala, da je bila hiša leta 2013 zgrajena, nam pa je zatrdila, da še zdaj ni dokončana. Ministrico bremenita dva kredita pri NLB, leta 2014 sta znašala skupaj 116 tisoč evrov, vmes je del že odplačala, tako da zdaj znašata 104 tisoč evrov. Kot je navedla v prijavi, nima v lasti nobene premičnine, katere vrednost presega deset tisoč evrov (torej niti avtomobila), prav tako nima pri bankah in hranilnicah doma ali v tujini zneskov nad deset tisoč evrov.

Tudi gotovine ne hrani nad to vrednostjo. (Bila) je lastnica zgolj enajstih delnic Perutnine Ptuj, sicer pa nima drugih vrednostnih papirjev, ki bi presegli vsoto deset tisoč evrov, in tudi ne takih lastniških deležev v gospodarskih družbah doma ali na tujem. Glede delnic Perutnine Ptuj – nedavno je Slovenska industrija jekla objavila prevzemno ponudbo za preostale delnice Perutnine Ptuj, delničarjem je ponudila osem evrov za delnico, vendar jih vsi niso prodali.

Loading...