ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako Jankovićev prijatelj služi z migranti

Deli na:
Kako Jankovićev prijatelj služi z migranti

Foto: Bobo

Lastnik samskega doma v Velenju, kjer bo azilni dom, je Miloš Njegoslav Milović, dolgoletni družinski prijatelj Zorana Jankovića, obtožen divjega lastninjenja kampa Adria Ankaran.

Velenjski mestni svetniki pod vodstvom župana Bojana Kontiča so prejšnji torek načelno podprli manjšo izpostavo azilnega doma v KS Stara vas v Velenju. Državni sekretar na MNZ Boštjan Šefic je predlagal, da bi v nekdanji Vegradov samski dom na cesti Simona Blatnika vselili 150 migrantov, svetniki pa so sklenili, da je prostora največ za 30 stanovalcev.

Kot je znano, azilnemu domu nasprotujejo krajani Stare vasi, kjer je doma tudi župan Bojan Kontič, sicer veljak SD, ki je na državni ravni del vladne koalicije. Ob vsem tem ni nihče javno povedal, kdo je sploh lastnik omenjenega samskega doma, kamor bi vselili migrante. To je po podatkih iz zemljiške knjige podjetje VPS Svetovanje, družba za poslovno poslovanje iz Kamnika, njena lastnika sta Miloš Njegoslav Milović in njegova žena Ana Milović.

Milović je dolgoletni družinski prijatelj Zorana Jankovića, to je potrdil ljubljanski župan julija 2014, ko so mu očitali lobiranje v zadevi Tritonis. Takrat so v oddaji 24ur na POP TV objavili odlomke iz policijskega zapisnika, po katerem naj bi Janković preko posrednika Milovića pritiskal na lastnika Tritonisa, da mu bo MOL poplačal ves dolg (milijon evrov dolga in pol milijona obresti), če bo umaknil vse ovadbe proti županu in zoper njega ne bo pričal na sodišču. Janković in Milović sta seveda zanikala, da kakorkoli sodelujeta.

Pol leta pozneje se je Milović znašel med šesterico, ki je bila obtožena zaradi zlorabe položaja oziroma pomoči pri tem kaznivem dejanju zaradi divjega lastninjena kampa Adria Ankaran, s čimer naj bi to družbo oškodovali za več kot deset milijonov evrov. Kaj se je nato dogajalo z obtožnico, mediji niso poročali. Znano pa je, da se postopki na sodiščih vlečejo zelo dolgo.

Zelo zanimivo je, da je župan Kontič tako zelo uslužen do notranjega ministrstva in dolgoletnega Jankovićevega prijatelja iz Kamnika, ki je povrhu vsega vpleten v huda kazniva dejanja. Njegove Velenjčane pa je strah, ali bodo migranti nadlegovali dekleta, posebno tista, ki se v bližnjem jezeru kopajo in sončijo zgoraj brez.