dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

ruski državljani, zemun Svet24.si

V Srbiji jih je kot Rusov

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

Joker Out na Evrovizijo Njena.si

Presenečenje: EME ne bo, na Evrovizijo Joker Out

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kaj se je predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar dogovarjala s spolnim predatorjem Slavkom Kmetičem?

Deli na:
Kaj se je predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar dogovarjala s spolnim predatorjem Slavkom Kmetičem?

»Ta fotografija je nastala leta 2014, ko sem kandidirala za generalno direktorico RTV Slovenija,« je Pirc Musarjeva odgovorila na očitke na facebooku - Foto: facebook

Na facebooku se je pojavila fotografija predsedniške kandidatke Nataše Pirc Musar v pogovoru s programskim svetnikom SDS Slavkom Kmetičem, ki mu novinarka Katarina Keček očita spolno nadlegovanje pred 25 leti.

»Ta fotografija je nastala leta 2014, ko sem kandidirala za generalno direktorico RTV Slovenija. Takrat sem vsem programskim svetnikom ponudila možnost, da jim osebno predstavim program vizije razvoja RTV. G. Kmetič se je kot še mnogo drugih odzval in prisluhnil mojemu razmišljanju. Kar se tiče zadnjih novic o njegovih nizkotnih ravnanjih do nekdanje novinarske kolegice, pa je moje stališče jasno. Nedopustna so takšna ravnanja in če kazenski pregon še ni zastaral, upam, da bosta policija in sodstvo učinkovito opravila svoje delo,« je Pirc Musarjeva odgovorila na očitke na facebooku.

Leta 2014 je programski svet Pirc Musarjevo najprej izvolil za generalno direktorico RTV Slovenija, nato pa še enkrat glasoval in jo zavrnil, saj je na prvem glasovanju glasoval tudi programski svetnik Matjaže Sterže iz stranke Zares, ki kot član organov te stranke sploh ni izpolnjeval pogojev za člana programskega sveta.

Kmetič pa na naša vprašanja ni hotel odgovarjati. Leta 2014 je programski svet Pirc Musarjevo najprej izvolil za generalno direktorico RTV Slovenija, nato pa še enkrat glasoval in jo zavrnil, saj je na prvem glasovanju glasoval tudi programski svetnik Matjaže Sterže iz stranke Zares, ki kot član organov te stranke sploh ni izpolnjeval pogojev za člana programskega sveta. Na to je opozorilo pet svetnikov, med njimi je bil tudi Kmetič, zato je programski svet opravil še en krog glasovanja.

Za novega generalnega direktorja je bil nato imenovan Marko Filli, medtem ko je Pirc Musarjeva njegovo imenovanje izpodbijala na sodišču. Dve leti pozneje je sodno bitko tudi dobila, vendar vodstva javnega zavoda ni prevzela, saj je z vodstvom sklenila sodno poravnavo in dobila odškodnino v višini 70 tisoč evrov.