stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kaj počne Gregor Golobič na srečanju trilateralne komisije? Ali najvplivnejšim ljudem sveta predava o ljubem kruhku in gojenju kifeljčarja?

Deli na:
Kaj počne Gregor Golobič na srečanju trilateralne komisije? Ali najvplivnejšim ljudem sveta predava o ljubem kruhku in gojenju kifeljčarja?

Kaj počne Gregor Golobič na srečanju trilateralne komisije? - Foto: TV Slovenija

Med zbrano druščino nekdanjih svetovnih voditeljev in vplivnih gospodarstvenikov v ljubljanskem Grand hotelu Union so televizijske kamere poleg predsednika vlade Marjana Šarca, evropske komisarske Violete Bulc in nekaterih slovenskih direktorjev gospodarskih družb opazile tudi že dolgo odpisanega politika Gregorja Golobiča.

Kaj je tam počel, ni povsem jasno, saj ne zaseda nobene pomembne funkcije v politiki ali v gospodarstvu. Zelo redko nastopa v javnosti, nazadnje, ko je januarja 2016 predaval pred publiko v ljubljanskem lokalu Pritličje, je razlagal, da se preživlja za ljubi kruhek. Reporterjev fotograf ga je ujel, ko je sadil krompir kifeljčar na svojem vikendu v Vinjolah nad Sečovljem.

Tam je imel tudi sedež svojega samostojnega podjetja za svetovanje, ki ga je iz registra izbrisal julija lani. Po lastnih besedah je pogodbeno delal za eno od hčerinskih družb nekdanje Ultre.

Od takrat ni znano, s čim se ukvarja, zelo velikokrat pa ga je srečati na različnih lobističnih srečanjih, s katerimi pomagata dedičem Ultre do poslov v državnih podjetjih.

Neuradno Golobič še vedno velja za človeka z izjemnim vplivom v politiki in gospodarstvu, svoje lovke ima v vladi in več političnih strankah, zlasti pri Levici in Stranki Alenke Bratušek. Redne stike naj bi imel tudi s svojo nekdanjo sošolko Violeto Bulc. Morda pa ga je ona povabila na srečanje najbolj vplivnih ljudi na svetu.