Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kaj bodo povedale priče na sojenju nekoč najbogatejšemu Slovencu

Deli na:
Kaj bodo povedale priče na sojenju nekoč najbogatejšemu Slovencu

Foto: Bobo

V klopi ljubljanskega okrožnega sodišča bodo ta teden znova sedli obtoženi podkupovanja v zdravstvu. Ključni očitek iz obtožnice je, da so zdravniki na svoje osebne račune prejeli denar, kot protiuslugo pa še naprej naročali material pri določenem dobavitelju. Z zaslišanjem prič se bo nadaljevalo tudi sojenje v zadevi Tušmobil.

Nadaljuje se sojenje v odmevni korupcijski aferi v zdravstvu

Za prihodnji teden sta na ljubljanskem okrožnem sodišču razpisana predobravnavna naroka za več obtoženih, povezanih z zdravstvom. Ključni očitek iz obtožnice je, da so zdravniki na svoje osebne račune doma in v tujini prejeli denar, kot protiuslugo pa še naprej naročali material pri določenem dobavitelju.

Dobavitelji naj bi te nagrade nakazovali na tekoče račune, ki so bili prav v ta namen odprti v Avstriji, Nemčiji in na Hrvaškem. Med preiskavo so našli tudi gotovino in zlate palice. Prvi predobravnavni narok je bil v ponedeljek, ko so pred sodnico stopili Vane Antolič, Nataša Faganeli in Jana Šturm. Nobeden od njih ni priznal krivde.



Z zaslišanjem prič nadaljevanje sojenja v zadevi Tušmobil

Z zaslišanjem prič se bo na ljubljanskem okrožnem sodišču nadaljevalo sojenje nekdanjemu direktorju agencije za pošto in elektronske komunikacije Tomažu Simoniču in nekdanjemu lastniku Tušmobila Mirku Tušu zaradi domnevno sporne podelitve radijskih frekvenc. Del očitanih dejanj, ki se je nanašal na soobtožena Gorazda Lukmana in Miho Vodopivca, je po poročanju časnika Večer zastaral.

Tožilec Boštjan Valenčič Tušu in njegovi zdaj že nekdanji družbi Tušmobil očita dajanje podkupnine Simoniču. Simoniča obtožnica bremeni zlorabe uradnega položaja in jemanja podkupnine, saj naj bi bil Tušmobilu brezplačno podelil frekvence za mobilno telefonijo oz. zamenjal ene frekvence za druge v zameno za stanovanje v Piranu. Tušmobil si je s tem po prepričanju tožilstva pridobil za skupaj 7,14 milijona evrov koristi, saj ni plačal za učinkovito rabo omejene naravne dobrine.