boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kaj bankrotirani tajkun Pavček sploh še počne na prostosti?

Deli na:
Kaj bankrotirani tajkun Pavček sploh še počne na prostosti?

Foto: Bobo

Nekdanji veliki tajkun Zdenko Pavček po vsej škodi, ki jo je povzročil, pravi, da mirno spi. Seveda, saj je tožilstvo pri njemu popolnoma odpovedalo.

Mnogi se sprašujejo, kaj Zdenko Pavček sploh še počne na prostosti. Na Nacionalnem preiskovalnem uradu so v zvezi z oškodovanjem Skupine Viator & Vektor lani zaradi zlorabe položaja in pomoči pri tem ovadili dve osebi Specializiranemu državnemu tožilstvu RS. Ena od teh oseb naj bi bil Zdenko Pavček. Na okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani obravnavajo še eno ovadbo, ki se nanaša na fizično osebo zaradi suma oškodovanja upnikov, gre za Zdenka Pavčka, vendar je zadeva še vedno v predkazenskem postopku. Kaj natančno so vsebine ovadb, na specializiranem tožilstvu ne želijo pojasniti, znano pa je, da je Anton Jagodic, stečajni upravitelj družbe Viator & Vektor Logistika, ovadil več ljudi iz Skupine Viator & Vektor zaradi prenosa lastništva romunskega podjetja Viator & Vektor Ro iz okrilja Viator & Vektorja Logistike na družbo Izletnik Celje, ki je tudi sodila v Skupino Viator & Vektor. Ta prenos (šlo naj bi za 150 tovornjakov) je bil opravljen tik pred stečajem Viator & Vektorja Logistike, torej je šlo za oškodovanje stečajnih upnikov. Jagodic naj bi poleg Zdenka Pavčka ovadil še nekdanjega direktorja Viator & Vektorja Logistike Bojana Novaka, predsednika uprave Izletnika Celje Darka Šafariča in Pavčkovega sina Petra Pavčka.

Na vprašanje, za katera Pavčkova kazniva dejanja teče (pred)kazenski postopek in v kateri fazi so postopki, so s specializiranega državnega tožilstva odgovorili, da nam podatkov ne morejo poslati, pri čemer so se sklicevali na nedavna načelna stališča informacijske pooblaščenke. Kot pravijo, tožilstva prosilcem ne smejo dajati podatkov o fazi postopka in o kaznivih dejanjih, ki se nanašajo na poimensko določljive osebe. Razkrivanje teh podatkov bi po njihovem pomenilo kršitev varstva osebnih podatkov.