Revija Reporter
Slovenija

ZNP: Igor Kadunc zavrača razrešitev Ilinke Todorovski in ignorira argumente Jožeta Možine

Reporter

10. okt. 2018 14:37 Osveženo: 14:39 / 10. 10. 2018

Deli na:

Ilinka Todorovski

Mediaspeed

Generalni direktor RTVS Igor Kadunc je zavrnil poziv ZNP k razrešitvi Ilinke Todorovski, ki ji ZNP očita dvojna merila v primeru novinarja TV Slovenija Jožeta Možine.

Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) je Kadunca pozvalo, naj zaradi "njene več kot očitne uporabe dvojnih meril pri presojanju posameznih primerov ravnanj novinarjev RTVS, posebej ko gre za primer novinarja Jožeta Možine" razreši varuhinjo pravic gledalcev in poslušalcev RTVS Ilinko Todorovski.

Odgovor Igorja Kadunca

Kadunc je poziv zavrnil in ZNP odgovoril, da ne vidi osnove po razrešitvi varuhinje. Programski svet RTVS na dosedanjih obravnavah poročil varuhinje namreč ni sprejel nobenega sklepa, ki bi nakazoval očitana dvojna merila, je utemeljil svojo odločitev.

Poziv ZNP Kaduncu

ZNP Kaduncu očita, da se v svojem odgovoru v ničemer ni opredelil do očitkov, ki letijo na njeno delo in konkretno njeno ravnanje v primeru Jožeta Možine, zato ga je ZNP k temu tudi izrecno pozval. Zahtevajo tudi, da Kadunc pri tem upošteva argumente Možine, ki je zavrnil očitke varuhinje Ilinke Todorovski.