Revija Reporter
Slovenija

Kadrovanje po domače: iz kabineta bivšega ministra Petra Gašperšiča v družbo 2TDK?

Igor Kršinar

20. sep. 2018 7:31 Osveženo: 7:35 / 20. 9. 2018

Deli na:

Peter Gašperšič, bivši minister za infrastrukturo

Bobo

Z ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem so morali oditi štirje uslužbenci njegovega kabineta. So dobili službe v družbi 2TDK, ki je objavila sedem razpisov za nova delovna mesta?

Potem ko je zaprisegla nova vlada, je ministrstvo za infrastrukturo prevzela Alenka Bratušek, njen predhodnik Peter Gašperšič pa vsaj za zdaj še ni postal državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor, kot je bilo sprva napovedano.

Novi minister za okolje in prostor je postal Jure Leben, ki je bil državni sekretar Petra Gašperšiča, tokrat pa naj bi vlogi zamenjala. Toda ključna težava naj bi bili uslužbenci kabineta bivšega ministra za infrastrukturo, ki jih Bratuškova ni hotela prevzeti, saj želi v svoj kabinet pripeljati svoje ljudi. Tako naj bi vsem tem uslužbencev zdaj že bivšega ministra iskali nove službe v podrejenih družbah 2TDK, DARS in DRI.

Kot so nam odgovorili na ministrstvu za infrastrukturo pred spremembami v vodstvu, je v kabinetu zaposlenih sedem javnih uslužbencev, od tega štiri na zaupanje ministra: »Tem preneha delovno razmerje takrat, ko ministru poteče mandat. Kje se bodo zaposlili potem, ne vemo.«

Na spletni strani družbi 2TDK sicer uradno piše, da ni novih zaposlitev, toda odgovor, ki smo ga od njih prejeli, je vendarle drugačen: »Nove zaposlitve oziroma razpisi za prosta delovna mesta v družbi 2TDK so javno objavljeni. Do pred kratkim je bilo objavljenih sedem razpisov za nova delovna mesta, trenutno poteka pregledovanje prijav.«

Ali so med prijavljenimi tudi (bivši) uslužbenci kabineta ministra, nam niso razkrili. V družbah DARS in DRI pa so nam zagotovili, da trenutno ne predvidevajo zaposlovanja na novih delovnih mestih.