pozar2.resized Svet24.si

FOTO: Velika hala je gorela kot bakla

E-rt5UUX0AMoHl3 Svet24.si

FOTO: Mati v brodolomu z dojenjem izžela samo ...

GRLO Svet24.si

Spremembe v glasu so eden najzgodnejših znanilcev...

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: še...

Janez Janša Necenzurirano

Zakaj je Francija država, Slovenija pa provinca

Aljaž Pušnik Njena.si

Kmetija: Drugi obraz 21-letnega Aljaža

kubiak Ekipa24.si

Takole je Poljak skočil na URNAUTA! Poglejte si ...

Slovenija

Kacin jih je karal, a minister Poklukar je navdušen nad Kočevci

Deli na:
Kacin jih je karal, a minister Poklukar je navdušen nad Kočevci

Janez Poklukar - Foto: Bobo

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes v Kočevski reki obiskal mobilno cepilno enoto za cepljenje proti covidu-19 Zdravstvenega doma Kočevje. Izrazil je navdušenje nad dobrimi praksami, ki so jih vzpostavili v občini Kočevje. Druge slovenske občine je pozval, da si Kočevje vzamejo za zgled, saj virus lahko premagamo le skupaj.

"V Občini Kočevje so s trdim delom, odlično organizacijo in predvsem požrtvovalnostjo na dobri poti, da cepljenje omogočijo prav vsakemu, ki si to želi," je dejal minister.

Poudaril je, da je strategija cepljenja v omenjeni občini uspešna, ker s cepilno enoto obiščejo vsako mesto, vas in zaselek. Poklukar je županu, občini, zdravstvenemu domu, osebju, prostovoljcem in občanom izrekel pohvalo in priznanje za njihovo dobro delo, trud in odgovornost.


Poklukar je izpostavil tudi, da so v teh dnevih ključni vsi ukrepi, ki jih izvaja ministrstvo. "Prvi razmislek je bil, da bo izbira cepiva proti covidu-19 pomembno pripomogla k povečanju števila cepljenih, in smo to omogočili. Potem je bila seveda nova ideja, da odpremo cepljenje brez predhodnega naročanja in organiziramo dneve cepljenja po cepilnih centrih, in tudi to je bil pomemben korak naprej. Potem se je seveda strategija nadgradila z mobilnimi enotami, ki hodijo od kraja do kraja in pomembno prispevajo k širjenju cepljenja v tem poletnem obdobju, ko je ključno da se vsi čim širše precepimo," je dejal Poklukar.

Ponovil je, da je čim večja precepljenost proti covidu-19 ključna, da se izognemo ponovnemu zaprtju države v jeseni.

Minister je prav tako napovedal odprtje mobilnega cepilnega centra Murska sobota in Brežice, ki bo potekalo v petek. Zagotovil je, da bo ministrstvo iz dneva v dan širilo mobilne cepilne centre, kar bo po njegovem mnenju prispevalo k uspešnemu obvladovanju epidemije covida-19.

Loading...