stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jure Janković pod varstvom razvpitega Draga Isajlovića?!

Deli na:
Jure Janković pod varstvom razvpitega Draga Isajlovića?!

Foto: Bobo

Kljub temu, da je Alenka Jeraj, predsednica preiskovalne komisije DZ, ki med drugim raziskuje okoriščanje družine Janković z zemljišči v Ljubljani, že zatrdila, da ni nikomur posredovala podatkov o spornih prenakazilih Jureta Jankovića v skupni višini 668.000 evrov, kar ji je očital Jankovićev odvetnik Peter Čeferin, naj bi na ministrstvu za finance nemudoma ustanovili posebno medresorsko komisijo.

Po doslej dostopnih podatkih naj bi jo vodila kar državna sekretarka MF Mateja Vraničar, za usluge pri razkrivanju odtekanja informacij pa naj bi bil naprošen celo Drago Isajlović, v javnosti znan kot človek, ki je kot član Službe državne varnosti skupaj z Miranom Frumnom leta 1988 sodeloval pri aretaciji Janeza Janše, po nastopu mandata vlade Boruta Pahorja pa je postal honorarni svetovalec ministra za finance Francija Križaniča. "V zvezi z ''dokumenti in informacijami o prenakazilih Jureta Jankovića'' na Ministrstvu za finance ni bila ustanovljena nikakršna medresorska komisija. V tem kontekstu tudi odločno zanikamo namigovanja, da naj bi komisijo vodila državna sekretarka na MF, ga. Vraničar in članstvo g. Isajloviča v komisiji, ki ne obstaja. Pojasnjujemo pa, da je Urad RS za preprečevanje pranja denarja v zvezi z javno objavo podatkov o poslovanju Jureta Jankoviča, na pristojno državno tožilstvo vložil kazensko ovadbo zoper neznanega storilca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja izdaje tajnih podatkov po členu 260 KZ-," so sporočili z ministrstva za finance.

O nezakonitem posredovanju informacij o nakazanih plačilih, ki so bili nato objavljeni v enem izmed medijev, so na Policijski upravi Ljubljana že vodili predkazenski postopek, eden izmed oškodovancev je podal tudi prijavo o izdaji davčne tajnosti na Davčno upravo RS.