20221003-01170936 Svet24.si

VIDEO: Hribarjeva tako ostro nad Janšo, da so ...

Ragnitz, neznan plin Svet24.si

FOTO: Alarm streljaj od slovenske meje, na nebu se...

Branko Marinič Necenzurirano

Župan skriva, komu je prodal zemljo, ki jo ...

boris tomasic lasko Reporter.si

Janševe kritike bi kar »hitro pospravil«: ...

milovic Ekipa24.si

Kaaaj?! Nogometašice Olimpije v prvi ligi slavile...

andie-macdowell Odkrito.si

64 let - kakšne noge in kakšna postava! Veste, ...

slovenija kosarka Ekipa24.si

O, ne! Poškodba enega ključnih igralcev ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Podivjani anticepilci Anice Bidar popljuvali Horvata in poslance: "Jelinčič je dobil pet pljunkov v faco," se naslaja Bidrova (VIDEO)

Deli na:
Podivjani anticepilci Anice Bidar popljuvali Horvata in poslance: "Jelinčič je dobil pet pljunkov v faco," se naslaja Bidrova (VIDEO)

Anica Bidar pojasnjuje pljuvalski napad na poslance. - Foto: Facebook

Za pljuvalskim napadom na Jožefa Horvata, Zmaga Jelinčiča in še nekatere druge poslance stojijo člani skupine Civilne iniciative Maske dol, v kateri je glavna anticepilska aktivistka Anica Bidar.

Skupina je na Facebooku objavila poziv k pljuvanju politikov, novinarjev, policistov, ki jih krivi za po njihovem nepotrebne in celo morilske ukrepe za omejitev epidemije covida-19. Anica Bidar pa se je oglasila z videom, v katerem je opisala sredino pljuvanje poslancev, do katerega je prišlo po sprejetju zakona o nalezljivih boleznih.

"Dejstvo je, da so bili nekateri poslanci popljuvani, pa ne samo Horvat. V bistvu so bili enakega sprejema ob izhodu iz parlamenta deležni levi in desni poslanci," razlaga Bidrova v videu. Zanika tudi, da bi bila ona in njeni somišljeniki levičarji, češ da so samo navadni ljudje.

Obžaluje, ker je zamudila pljuvanje poslancev: "Jaz nisem uspela nikomur pljuniti v faco, čeprav bi to z veseljem naredila, da komu v obraz malo kihnem in naj potem razmišlja, ali je okužen s kakšnim sevom.«


Opiše tudi, kako jih je dobil prvak SNS Zmago Jelinčič. Ta naj bi šel po stopnicah v garažo pod Trgom republike in se obrnil, "z nasmehom na obrazu, ker je hotel pametovati. V šunku je dobil pet pljunkov v faco," se reži Bidrova.

Njeno početje se ji ne zdi problematično, predvsem pa, trdi, ni kaznivo. Tako naj bi ji povedali pravniki, ker da s pljuvanjem nikogar ne poškoduješ.

Napovedala je tudi, da se pljunki obetajo še novinarjem, ki bodo potem morda začeli raziskovati, ali je virus res tako nevaren. "Lahko pa se odločijo, pljunek ali pa metek v čelo," je ob tem slišati moškega, ki se v videu večkrat oglasi s kako pripombo.

Poslanci so sicer zanjo "morilci, genocidniki, prevaranti in kriminalci," zato jih je tudi kazensko ovadila, vložila pa je še kazensko ovadbo zoper ustavne sodnike, ker naj bi državnemu zboru sugerirali, kako naj spremenijo Zakon o nalezljivih boleznih, da bi lahko v imenu zakona kršili človekove pravice.