Revija Reporter
Slovenija

Jože P. Damijan, Cecini silikoni in svoboda

Jože Biščak

22. maj. 2017 15:56 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Ekonomist Jože P. Damijan, znanec iz zgodbe o 2. tiru, se je pohvalil, da je bil na koncertu Cece. Dobro zanj.

Damijana ni nihče oviral, svobodno se je odločil, da gre poslušati in gledati Arkanovo vdovo. Tega »privilegija«, ki je v svobodnih državah nekaj samoumevnega, niso bili deležni oboževalci Thompsona.

Damijan je odšel z Dragom Kosom. Tudi prav. Pravzaprav je vseeno, s kom je šel na koncert, pomembno je, da ima možnost, da si prijatelje izbira sam. In da zaradi tega (razen govoric o tem, da je Kos njegova poročna priča ali obratno, kar zanika) ni deležen očitkov. Nekateri tudi tega privilegija nimajo, ker so takoj označeni za fašiste, naciste in rasiste, če le nimajo pravega prijatelja, soseda ali sodelavca.

Sicer je iz njegovega zapisa razvidno, da koncert ni bila najboljša investicija, zato sta s Kosom odšla po peti ali šesti pesmi, ker sta predolgo čakala, da je sploh začela peti. Preveril je še stanje silikona in botoksa pri Ceci (po njegovi oceni ni tako plastična, kot se govori), ugotovil, da je bil večinski pogovorni jezik slovenščina in da publika ni bila nič drugačna, kot na drugih koncertih.

Podobno (z izjemo boteksa in silikona) bi bilo tudi na Thompsonu. Žal tega ne bomo nikoli izvedeli, ker je koncert oblast prepovedala. Pravzaprav je preprečila svobodno odločitev ljudi, kaj lahko (Ceca) in česa na smejo poslušati (Thompson).