900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jože Golobič je novi šef UKC Ljubljana

Deli na:
Jože Golobič je novi šef UKC Ljubljana

Jože Golobič - Foto: Twitter

Svet ljubljanskega kliničnega centra je za novega generalnega direktorja bolnišnice imenoval dosedanjega v. d. direktorja Jožeta Golobiča, za strokovno direktorico pa Jadranko Buturović Ponikvar, ki torej ostaja na tej funkciji. Golobič sicer za formalni prevzem mandata s polnimi pooblastili potrebuje še soglasje vlade.

Razpisa za generalnega in strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana sta bila objavljena 30. avgusta, rok za prijavo se je iztekel 14. septembra. Na razpis za generalnega direktorja so prispele tri prijave - poleg Golobiča sta se prijavila še nekdanja predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Gordana Živčec Kalan in Marko Nikolić, ki je v preteklosti deloval v farmacevtski industriji, je neuradno izvedela STA.

Golobič je vodenje največje slovenske bolnišnice kot vršilec dolžnosti direktorja prevzel po odhodu predhodnika Janeza Poklukarja na mesto ministra za zdravje. Še prejšnji svet zavoda ga je na mesto vršilca dolžnosti direktorja imenoval februarja, in sicer do imenovanja novega oz. za največ eno leto. Mandat za generalnega direktorja UKC Ljubljana traja štiri leta, po preteku mandatne dobe pa je lahko posameznik znova imenovan na isto mesto.

Dosedanja strokovna direktorica UKC Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar pa je to funkcijo prevzela januarja 2018, tako se ji štiriletni mandat izteče v začetku leta 2022. Na razpis za strokovnega direktorja se je prijavila le ona in kot edina kandidatka dobila podporo sveta zavoda za nov mandat.

UKC Ljubljana je največja zdravstvena ustanova v Sloveniji. V letu 2020 je bilo v njej povprečno zaposlenih 8498 oseb, ki so bolnikom zagotavljale bolnišnično oskrbo na skupno 2113 bolniških posteljah, je zapisano na spletni strani UKC Ljubljana.