profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Joras bo teden dni dal mir, je obljubil Pahorju

Deli na:

Po srečanju s premierjem Borutom Pahorjem je Joško Joras odstranjevanje robnikov na poti do svoje hiše prestavil za teden dni. Podrobnosti sestanka Pahor in Joras nista želela razkriti.

Po srečanju s premierjem Borutom Pahorjem je Joško Joras odstranjevanje robnikov na poti do svoje hiše prestavil za teden dni. Podrobnosti sestanka Pahor in Joras nista želela razkriti.

Premier Borut Pahor se je danes na Bernardinu sestal z Joškom Jorasom. Vsebine pogovora Pahor po končanem srečanju ni komentiral. Joras pa je dejal, da konkretnega zagotovila glede odstranjevanja robnikov na njegovi dovozni poti ni dobil. Z odstranjevanjem bo počakal teden dni, če do takrat ne bo odgovora, pa bo z njim nadaljeval, je dejal.

Predsedniku vlade je predstavil svoje težave, je po končanem pogovoru dejal Joras. Pahor je po njegovih besedah to vzel na znanje in dal vedeti, da si bo prizadeval za tako rešitev, ki bi prebivalcem ob meji omogočila normalno življenje.

Če bo v prihodnjem tednu dobil "spodbudne informacije ali izhodišča, ki bi mu dala upanje, da se stvari uredijo", bo z odstranjevanjem robnikov Joras še nekaj časa počakal. Če takih zagotovil ne bo dobil, bo z odstranjevanjem robnikov čez teden dni nadaljeval, je dejal.

"Naprej gledam s pozitivnimi mislimi," je še dejal Joras. Rešitev za ureditev razmer na njegovi dovozni poti je po njegovem odvisna od "pristojnih in odgovornih v Republiki Sloveniji". To so po njegovem predvsem politiki, "ki so plačani za to, da skrbijo, da se zakon in pravni red Republike Slovenije na ozemlju Republike Slovenije izvajata".

Hrvaški policisti so Jorasu, ki živi na levem bregu Dragonje, v četrtek preprečili odstranitev betonskih robnikov na dovozni poti do njegove posesti. Joras, ki pravi, da ima za odstranitev ovir na cesti soglasje slovenske Direkcije za ceste, je zato pozval predsednika republike Danila Türka, premiera Pahorja in predsednika DZ Pavla Gantarja, naj vzpostavijo pravni red.