bik Svet24.si

Od večne zvestobe do hude trme: Biki v sebi ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

F296REFERENDUM04Z Necenzurirano

Če smo na referendumu odločali o RTV, pa dajmo ...

ivan zidar grob pl Reporter.si

Skrivni zaklad Ivana Zidarja: razkrivamo ...

xavi Ekipa24.si

Ogorčenje pri Barceloni še pred el clasicom! ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jezni minister

Deli na:

Minister za promet Radovan Žerjav si je popoldne ob spremstvu članov uprave Darsa ogledal del šentviškega predora, kjer je ponoči odpadel protipožarni omet. Kot je po ogledu povedal novinarjem, od izvajalca del, ki je edini odgovoren za nastali zaplet, zahteva, da mu do ponedeljka da jasne odgovore, kako naprej.

Minister za promet Radovan Žerjav si je popoldne ob spremstvu članov uprave Darsa ogledal del šentviškega predora, kjer je ponoči odpadel protipožarni omet. Kot je po ogledu povedal novinarjem, od izvajalca del, ki je edini odgovoren za nastali zaplet, zahteva, da mu do ponedeljka da jasne odgovore, kako naprej.

"V ponedeljek pričakujem odgovor izvajalca, družbe SCT, na to mojo zahtevo, potem pa bomo videli, kako bomo zadevo peljali naprej," je dejal Žerjav. Če odgovorov ne bo, bodo iskali druge rešitve; druge izvajalce, druge projektante. Minister je ob tem poudaril, da bo vse stroške sanacije, tudi posredne, moral pokriti izvajalec. "To je jasno in tu ni dileme!"

Žerjav je sicer zaradi nastalih zapletov v predoru Šentvid pretresen. "Totalno sem na tleh. Niti ne vem, kaj bi ob tem dogodku povedal. Danes sem se vrnil z dopusta in takoj podpisal odločbo za zaprtje predora Šentvid do nadaljnjega, vsaj tako dolgo, dokler se ne odstrani ves protipožarni omet," je povedal.

Kdaj točno naj bi bil predor Šentvid znova odprt, Žerjav ni vedel, saj zaenkrat še ni mogoče oceniti, kako hitro bodo omet odstranjevali. Na vprašanje, ali bo po odstranitvi protipožarnega ometa predor dovolj varen za odprtje, pa bo po ministrovih besedah morala odgovoriti stroka. "S kakšnimi drugimi protipožarnimi ukrepi bi lahko zagotovili ustrezno varnost, a ta odgovor mora poiskati stroka."

Minister Žerjav je zagotovil, da je zdaj najpomembneje zagotoviti varnost v predoru Šentvid. "Dokler predor ne bo stoodstotno varen, ne more biti obratovalen," je zatrdil. Kakšni bodo nadaljnji ukrepi prometnega ministrstva glede predora Šentvid, Žerjav zaenkrat še ni želel povedati. "Prespal bom še kak dan ali dva in nato videl, kako naprej," je poudaril in dodal, da bo razmislil tudi o morebitnih zamenjavah na Darsu.

Žerjav je zavrnil navedbe, da bi lahko bilo hitenje pri izgradnji predora razlog za odpadanje protipožarnega ometa. "Ta omet je bil nameščen dva meseca pred odprtjem tega predora. Torej, dovolj časa, da bi bil narejen tako, kot bi bilo potrebno. Očitno omet ni bil nameščen, kot bi moral biti. To zdaj kažejo tudi nekatere analize, ki smo jih dobili," je zatrdil.

Sicer pa je Žerjav poudaril, da je bilo njegovo osnovno vodilo pri pogajanjih o nadaljevanju del novembra lani, da se predor Šentvid odpre pred začetkom turistične sezone. "To je bila želja vseh nas. In danes bi naredil vse znova tako, kot sem naredil," je še dejal prometni minister.