901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jeretič: Janković bo zmagovalec parlamentarnih volitev

Deli na:

Država stoji, kot da je motor zaribal, je Sebastjan Jeretič kritičen do dela vlade Boruta Pahorja. Nekdanji Pahorjev svetovalec je prepričan, da bo na volitvah leta 2012 prepričljivo zmagal Zoran Janković. "Narod je na to pripravljen in celoten politični prostor tega ne more preprečiti," pravi.

Država stoji, kot da je motor zaribal, je Sebastjan Jeretič kritičen do dela vlade Boruta Pahorja. Nekdanji Pahorjev svetovalec je prepričan, da bo na volitvah leta 2012 prepričljivo zmagal Zoran Janković. "Narod je na to pripravljen in celoten politični prostor tega ne more preprečiti," pravi.

Nekdanji vodja službe SD za odnose z javnostmi Sebastjan Jeretič, ki je politično javnost razburkal s pismom svojemu nekdanjemu šefu Borutu Pahorju, je v pogovoru za časnik Delo izrazil pričakovanje, da bo Pahorjeva vlada pripeljala mandat do konca. Po njegovih napovedih bo do preloma v slovenskem političnem prostoru prišlo leta 2012.

Jeretič je zanikal špekulacije, da naj bi skupaj z Dragom Isajlovičem "rušil" nekdanjo vodjo Pahorjevega kabineta Simono Dimic. "Ni pa skrivnost, da me odhod Dimičeve čisto nič ne moti, in kot pravijo nekateri poslanci, se ob njenem odstopu čuti olajšanje. Čeprav ne verjamem, da lahko dosti spremeni."

Po besedah Jeretiča je 99-odstotni razlog za njegov umik iz Ljubljane osebne narave. "Preostali odstotek pa je, da si želim drugačno politiko, saj se je sedanja izkazala celo slabše, kot sem pričakoval." Kot je dodal, mu preprosto nista bili všeč ne mentaliteta ne ekipa, ki se je začela zbirati okoli vrha SD.

Jeretič politično kulturo v Sloveniji ocenjuje kot dokaj nizko. "Kaotičnost političnega prostora je znak konca neke politične elite, ki je svoje opravila in mora biti v celoti zamenjana." Po njegovih besedah tovrstni pojav ni zgolj slovenski.

Nekdanjemu Pahorjevemu svetovalcu za odnose z javnostmi ni žal, da je prispeval k Pahorjevi volilni zmagi. "Zamujena je bila lepa priložnost za malo drugačno delo. Če bi Pahor zbral okoli sebe drugačen profil sodelavcev, bi lahko bil vrhunski predsednik vlade."

Po besedah Jeretiča se Pahorjeva vlada ne zaveda, da se kriza ne da rešiti s čarobno paličico. "Noben projekt ne gre naprej. Država stoji, kot da je motor zaribal, stvari se preprosto ne premikajo, ker se ukvarjajo samo s kabinetno papirologijo in velikimi načrti."

Predčasne volitve po mnenju Jeretiča niso realne. "Alternativa iskanja nekoga drugega bi bila slabša od te, da se Pahor nekako postavi na noge in pripelje zadevo kolikor se le da do konca." Jeretič ne vidi možnosti, da bi na prihodnjih parlamentarnih volitvah zmagal Janez Janša, "če se bo seveda na prizorišču pojavil nekdo tretji, kot nosilec učinkovitosti".

Po oceni Jeretiča bo Zoran Jankovič šel na parlamentarne volitve in gladko zmagal: "Stavil bi, da bi s pravilnim delovanjem pridobil 40 odstotkov volivcev, kolikor jih ni še nihče doslej. Narod je na to pripravljen in celoten politični prostor tega ne more preprečiti, pa naj naredijo karkoli."

Jeretič je dejal, da "niti najboljši marketing ne more prodati govna za zlato". Po njegovih besedah je bistvo piarja, da se laž nikoli ne izplača. "Zato Gregor Golobič nikoli več ne bo mogel biti velik politik, kar mu lahko vsak brez tveganja zabrusi, da laže," je še dodal.