vesolje ženska Dobra karma

Opozorilo iz horoskopa za te dni: bodite pozorni ...

primož roglič, tadej pogačar Svet24.si

Pogačar s "športnim ropom" prijatelja, ki ga ...

tanja fajon pl1 Reporter.si

Išče se novi mandatar: SD namerava vložiti ...

borut turk Svet24.si

Šestkrat je zabodel partnerko Romano, krivde za ...

Matej Tonin Necenzurirano

Tonin v opoziciji govoril eno, zdaj kot minister ...

paris-hilton, this-is-paris, dokumentarec Odkrito.si

Paris Hilton zaključila 20 let pretvarjanja

peter prevc bobo2 Njena.si

Peter Prevc na rojstni dan pokazal sinovo ...

Slovenija

Jerajeva: Minister Žarnić priznal kaznivo dejanje

Deli na:

Za okoljskega ministra Roka Žarnića obstaja sum storitve več kaznivih dejanj, meni Alenka Jeraj, predsednica komisije DZ, ki se ukvarja z gradbenimi posli. Za danes napovedana zaslišanja prič pred preiskovalno komisijo so odpadla zaradi opravičil nekaterih prič. Po mnenju Jerajeve (SDS) se pri nekaterih pričah postavlja vprašanje verodostojnosti opravičil.

Svojo odsotnost na današnjem zaslišanju, ki bi bilo povezano z domnevno sporno prodajo zemljišč na Smodinovcu v Ljubljani, med Brdom in Podutikom, so po besedah Jerajeve opravičile štiri priče od sedmih. Ker bi bila pričanja med seboj povezana, so jih za danes odpovedali.

Jerajeva je v izjavi za medije izrazila dvom v verodostojnost opravičila Jureta Jankovića, saj naj bi bil dogodek v tujini, ki se ga je nameraval udeležiti in zaradi česar ne bi mogel priti na zaslišanje, odpadel.

Opravičili so se tudi generalni direktor družbe Hypo leasing Andrej Potočnik, nekdanji lastnik omenjenega zemljišča Aleš Seliškar in lastnik skupine Taxgroup Klemen Šešok, ki je zemljišče kupil. Po mnenju Jerajeve je problematično, da imata Seliškar in Šešok čas pričati, vendar je njun odvetnik zaseden in so opravičilo prejeli šele v torek popoldne.

Komisija je sicer želela danes zaslišati tudi Nevenko Jelovčan iz nepremičninske agencije Vaš dom, ki naj bi bila vpletena v prodajo, Petra Seliškarja, ki je prav tako nekdanji lastnik zemljišča, in mestnega svetnika Miho Jazbinška. Ker bi bil Jazbinšek na vrsti na koncu, po informacijah Jerajeve zaradi odsotnosti članov komisije ta takrat ne bi bila več sklepčna.

Na prejšnji seji je pred komisijo pričal tudi okoljski minister Roko Žarnić. Ta je takrat dejal, da pred podpisom sklepa, ki je potreben za sprejem ljubljanskega prostorskega načrta, ni videl mnenj nekaterih nosilcev urejanja prostora. Kot pravi Jerajeva, obstaja sum, da je Žarnić storil več kaznivih dejanj, in sicer zlorabo uradnega položaja, nevestno delo v službi, ponarejanje uradne listine in sum storitve korupcijskih dejanj, zato bodo v zvezi s tem obvestili pristojne organe.

Komisija zaslišanje Jureta Jankovića načrtuje za 3. november. V nadaljevanju bodo, kot pravi Jerajeva, zaslišanja posameznih prič verjetno opravljali na ločenih sejah ob različnih dneh. Ob tem je opozorila tudi, da ima komisija možnost prisilne privedbe prič na zaslišanje.

Komisija je želela priče zaslišati predvsem v zvezi s prodajo zemljišča na Smodinovcu, s čimer naj bi se okoristila tudi družina župana Zorana Jankovića. Po poročanju medijev naj bi namreč županov znanec Šešok s pomočjo županovega sina Jureta Jankovića od družine Seliškar kupil kmetijska zemljišča. Po predlogu ljubljanskega prostorskega načrta naj bi ta postala zazidljiva, a je bila sprememba pred sprejemom iz načrta umaknjena.
Loading...