elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

Slovenija

Jenull zagnal hrup, da ga Nataša Pirc Musar noče na svojem forumu, nato se je zgodilo to

Deli na:
Jenull zagnal hrup, da ga Nataša Pirc Musar noče na svojem forumu, nato se je zgodilo to

Jaša Jenull - Foto: Bobo

Trditve, da iniciativa Glas ljudstva ni vabljena in ne bo mogla razpravljati na torkovem prvem predsedničinem forumu, na katerem bodo govorili o zdravstvu, ne držijo, so poudarili v uradu predsednice republike Nataše Pirc Musar. Na forum je vabljenih več kot 60 aktivnih poslušalcev, ki bodo lahko razpravljali o predstavljenih izhodiščih, so dodali.

Med vabljenimi so trije predstavniki iniciative Glas ljudstva - Dušan Keber, Brigita Skela Savič in Nevenka Lekše, ki pa se je že predhodno opravičila, so za STA pojasnili v uradu predsednice.

"Sicer pa je namen foruma konstruktivno povezovanje, delitve in konflikti ne prinašajo kakovostnega zdravstvenega sistema," so še poudarili.

V iniciativi Glas ljudstva so včeraj na novinarski konferenci izrazili presenečenje, ker niso prejeli vabila na torkov prvi forum predsednice Pirc Musar. Na forumu bi si tudi v iniciativi želeli predstaviti svoja stališča in predloge ukrepov, je poudaril predstavnik iniciative Jaša Jenull.

Program foruma je razdeljen na tri glavne tematske sklope, ki bodo namenjeni demografski sliki, učinkoviti organizaciji in upravljanju ter racionalizaciji za večjo učinkovitost.

Poleg ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana bodo na forumu sodelovali ugledni strokovnjaki s področja zdravstva, politike ter predstavniki civilne družbe, ki bodo skupaj razpravljali o aktualnih temah na področju zdravstva in predlagali rešitve za izboljšanje stanja.