evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemski izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jelka Godec: Državljani so upravičeno izvedeti več o poslovanju Mladine

Deli na:
Jelka Godec: Državljani so upravičeno izvedeti več o poslovanju Mladine

Foto: Primož Lavre

Po besedah vodje parlamentarne komisije Jelke Godec iz SDS bi od nekdanjega poslovodje v družbi Mark Medical iz Sežane in njenega predsednika uprave iz Gorice Damiana Klanjščka pričakovali, da je vedel, kaj se dogaja s podjetjem, prodajo.

Njegovo izmikanje pred pojasnjevanjem poslovanja kaže, da je bil zgolj slamnati poslovodja, ali pa se je odgovorom izmikal. Posebno neverjetno je, da se ne bi bolj angažiral tudi glede prodaje žilnih opornic, če vemo, da je imel sežanski Mark Medical le 26 zaposlenih.

Glede pričanja predsednice uprave Mladine Denis Tavčar, ki je vztrajno zavračala, da bi Mladina komisiji predala letna poročila o poslovanju, pa poslanka Godec opozarja, da bi lahko iz teh poročil (niso objavljena na Ajpesu) razbrali, ali je prihajalo do pretakanja denarja znotraj skupine KB 1909 tudi v Mladino, d. d. To je bilo mogoče tudi s prevzemi znotraj skupine.

Ko je komisija Mladino zaprosila za dokumentacijo, so se pri tej medijski hiši obrnili na okrožno sodišče v Ljubljani, ki je predajo dokumentov zavrnilo. Toda državljani so upravičeni vedeti več o poslovanju Mladine oziroma njeni vlogi znotraj skupine KB 1909 tudi zato, ker je državna NLB ena od večjih lastnic KB 1909, posredno tudi Mladine.

Najbolj konstruktivno je na zaslišanju deloval Boris Peric, predsednik uprave KB 1909. Poleg tega je bil še član nadzornega sveta Mark Medical in je član nadzornega odbora Mladine, d. d. Godčevi se je zdela zelo nenavadna njegova izjava, da je morala KB 1909 prevzeti Mladino tako, da je najprej kreditirala sedanjega odgovornega urednika Grega Repovža, da je odkupil delež Mladine od podjetja v Luksemburgu (v lasti Francija Zavrla, op. p.), nato pa so oni takoj ta delež odkupili od njega. Repovž naj bi bil nekakšen porok za zastavljeno ceno pri prevzemu. Kaj natanko naj bi to pomenilo, Peric ni pojasnil.