Revija Reporter
Slovenija

Jelinčič se spreneveda, da Goznikar ni bil pomemben član SNS - bil je celo član predsedstva stranke!

M. M.
10 2.025

3. feb. 2022 10:58 Osveženo: 13:30 / 03. 2. 2022

Deli na:

Zmago Jelinčič skupaj s Teodorjem Goznikarjem pred Hitlerjevo rezidenco Orlovo gnezdo

Facebook

Teodor Goznikar, ki naj bi bil po neuradnih informacijah glavni osumljenec policije za pošiljanje grozilnih pisem z naboji premierju Janezu Janši, prvaku SNS Zmagu Jelinčiču in drugim politiko, je za Večer zanikal tako početje.

»Res je, da so celjski kriminalisti pred dvema dnevoma z mano opravili razgovor kot z enim od sedmih osumljencev v tej zadevi. In to zato, ker sem bil pred časom zabeležen na eni izmed varnostnih kamer, ko sem na Trojanah kupoval krofe, kar večkrat počnem. S pošiljanjem omenjenih grozilnih pisem nimam nič,« je izjavil za Večer. Potrdil je, da ga je policija zaslišala in da so mu vzeli še vzorce DNK.

Goznikar pravi, da je sumljivo, kako je njegovo ime tako hitro po zaslišanju na policiji prišlo v nekatere medije, in celjsko policijo obtožil, da »zaupni podatki o kriminalističnih preiskavah, ko govorimo šele o osumljenih, curljajo iz celjske policijske uprave nekaterim medijem«. Prvi je o ugotovitvah policijske preiskave in Goznikarju kot osumljencu poročal portal Siol, ki je blizu vladi.

Goznikar je sicer dolgoletni član SNS, pa soustanovitelj Združenja policistov Slovenije, ki je nastalo ko protiutež policijskemu sindikatu. V tem združenju je vodilno vlogo igral Zoran Petrovič, kasneje tudi predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS), ki je bil zaradi afere z ustavljanjem ministra Borisa Koprivnikarja ob službo.

Medtem je stranka SNS, katere član je bil do včeraj Goznikar, tega izključila. V stranki sicer trdijo, da ni šlo za vidnega člana, a fotografski in video dokazi z Goznikarjem v družbi Zmaga Jelinčiča govorijo drugače. Bil je celo član predsedstva SNS, kar je Jelinčič izpostavil tudi na facebooku ob obisku visokega gosta iz Kazahstana.

Sporočilo SNS o primeru Goznikar:

V Slovenski nacionalni stranki smo šokirani in zgroženi nad dejanjem našega člana Teodorja Goznikarja, za kar smo izvedeli iz medijev. Takšna ekscesna dejanja najostreje obsojamo in sodimo, da ne gredo v okvir demokratičnega političnega udejstvovanja v državi.

Glede na določena namigovanja nekaterih medijev, izjavljamo, da gospod Goznikar ni bil nikakršna desna roka predsednika stranke, kakor ni bil tudi član nobenih organov stranke. Bil pa je član Slovenske nacionalne stranke.

Pričakujemo seveda uradno obvestilo o dogodku in sankcioniranju gospoda Goznikarja, ki mu je z včerajšnjim datumom, torej z 2. februarjem 2022 prenehalo članstvo v Slovenski nacionalni stranki. Do uradnega seznanjenja z zadevo in pojasnili, ne bomo dajali drugih izjav.