markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Jelinčič: Raziščimo hrvaške zločine

Deli na:

Na tiskovni konferenci, ki jo je naslovil "Ali je Borut Pahor sploh antifašist?", je prvak SNS Zmago Jelinčič napadel Pahorjeve obiske na Hrvaškem in pozval k preiskavi hrvaških zločinov nad Slovenci. Te bi po njegovem preiskala neodvisna skupina strokovnjakov brez "kvazi levičarskih" zgodovinarjev.

Na tiskovni konferenci, ki jo je naslovil "Ali je Borut Pahor sploh antifašist?", je prvak SNS Zmago Jelinčič napadel Pahorjeve obiske na Hrvaškem in pozval k preiskavi hrvaških zločinov nad Slovenci. Te bi po njegovem preiskala neodvisna skupina strokovnjakov brez "kvazi levičarskih" zgodovinarjev.

Poslanska skupina SNS je danes na vlado naslovila pobudo za ustanovitev neodvisne skupine zgodovinarjev, ki naj ovrednoti zločine hrvaških vojnih in civilnih enot ter posameznikov v letih 1918-1992, je povedal predsednik SNS Zmago Jelinčič. Opozarja tudi, da premier Pahor obiskuje vprašljive proslave, ne pokloni pa se slovenskim žrtvam ustašev.

Prvak SNS je na današnji novinarski konferenci tako spomnil na slovenske žrtve iz štrigovskega območja, kjer so Hrvati po njegovih navedbah po 2. svetovni vojni pobili okoli 40 slovenskih državljanov.

Prav tako je Jelinčič obsodil tudi besede hrvaškega predsednika Iva Josipovića ob 65. obletnici dogodkov v Jasenovcu, češ da so Hrvati množično pristopili k protifašističnemu gibanju. Na take izjave, v katerih je Josipović "izpustil" slovenske žrtve, bi se slovenski premier po Jelinčičevem lahko oglasil. Ob tem je Jelinčič uporabil več citatov iz knjige z naslovom Partizani o sebi, ki je izšla leta 1944 v Zagrebu in ki, tako Jelinčič, dokazuje, da so partizanski upor na Hrvaškem tvorili večinoma ne-Hrvati.


Obenem gre tu za "zanikanje zgodovinskega dolga sosednje Hrvaške do Slovenije", pri čemer Jelinčič izpostavlja zlasti ustaške zločine na slovenskem ozemlju.

Omenjena skupina strokovnjakov bi po Jelinčičevih besedah preprečila nadaljnje sramotitve slovenskega naroda, kot je bila po njegovem položitev spominske plošče pokojnemu hrvaškemu kardinalu Alojziju Stepincu na Triglavu. Predsednik SNS pri tem poudarja, da mora biti skupina zgodovinarjev neodvisna in ne sme biti povezana "s kvazi levičarskimi slovenskimi zgodovinarji in drugimi strokovnjaki s filozofske fakultete oz. fakultete za družbene vede".

Pri tem Jelinčič pušča odprto možnost mednarodne sestave skupine. Kot navaja, je veliko boljših strokovnjakov kot na omenjenih ljubljanskih fakultetah v tujini, denimo na Dunaju. Prav tako naj pri izboru strokovne skupine sodeluje tudi DZ, ki naj o tem vodi tudi razpravo, še predlagajo v SNS.