mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jelinčič: Pahorjeva vlada škoduje Sloveniji

Deli na:

"Slovenija je na slabi poti, je na poti propadanja," pravi prvak SNS Zmago Jelinčič, ki vlado Boruta Pahorja obtožuje škodovanja državi, ignorance in neznanja, pa tudi podkupljenosti in lažnivosti. Slovenijo čakata še dve leti propadanja, je menil poslanec.  Po njegovem mnenju je restitucija Jugoslavije bližje, kot si lahko predstavljamo.

"Slovenija je na slabi poti, je na poti propadanja," pravi prvak SNS Zmago Jelinčič, ki vlado Boruta Pahorja obtožuje škodovanja državi, ignorance in neznanja, pa tudi podkupljenosti in lažnivosti. Slovenijo čakata še dve leti propadanja, je menil poslanec.  Po njegovem mnenju je restitucija Jugoslavije bližje, kot si lahko predstavljamo.

Jelinčič je Pahorja obtožil, da popušča Zagrebu in da vodi politiko obnavljanja nekdanje Jugoslavije, kar naj bi bil po njegovem mnenju "ukaz ZDA", ki ga Pahor izvršuje. V dobre pol ure trajajočem govoru se je v podkrepitev tej tezi vrnil vse do obdobja ob koncu prve svetovne vojne in razpada Avstro-Ogrske monarhije ter nanizal tudi cel kup dejstev, ki po njegovem mnenju govorijo tudi o neznanju slovenskih mednarodno-pravnih strokovnjakov, s predsednikom Danilom Türkom na čelu.

Da se Slovenija uklanja Hrvaški, po Jelinčičevih besedah govori tudi dejstvo, da je šel premier Pahor sedaj na dopust na Brione in to po sobotnem "ljubezenskem sestanku v Bohinju" s hrvaško premierko Jadranko Kosor. Nedopustno se mu zdi, da kak politik - kaj šele premier - hodi na dopust v državo, s katero ima probleme.

V zvezi s problemom hrvaških varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke pa je Jelinčič menil, da gre pravzaprav za "smešno zadevo", saj je hrvaška vlada leta 1991 sprejela uredbo o pretvorbi deviznih depozitov svojih državljanov v javni dolg Hrvaške. "So naši gospodje tako bedasti, da ne vedo za to? Ali pa so podkupljeni," se je vprašal Jelinčič in dodal, da "take ignorance človek ne pričakuje od premiera in njegovih ministrov".

"Slovenija je na slabi poti, je na poti propadanja. Ni Zagreb tisti, ki nam reže vejo, na kateri sedimo, režejo nam jo slovenska vlada, njena ignoranca, njeno neznanje in njena podkupljenost in njena lažnivost," je prepričan Jelinčič. Dodaja, da je "restitucija nekdanje Jugoslavije bližje, kot si lahko mislimo" in da so Pahorjeva dejanja "nadaljevanja teženj po konfederaciji s Hrvaško". Prepričan je, da Zagreb ne prevzema le vodenja slovenske zunanje, ampak tudi notranje politike.

"Kaj bo sploh ostalo od naše države? Ali bomo morali tudi v Ljubljani govoriti hrvaško? Najprej bomo imeli dva uradna jezika, potem pa bomo govorili samo hrvaško in bo slovenščina izginila. In to je namen z vseh strani. Z italijanske, madžarske, avstrijske in hrvaške," je prepričan Jelinčič.

Črno prihodnost Sloveniji kaže tudi gospodarska situacija. "Ne le Prevent, ne le Mura, kjer je bilo najprej na cesto vrženo 2000 ljudi, zdaj je pa 'velika zmaga', ko jih zaposlijo 88. To je perverznost brez primere. Ne vem, če bo premierju Borutu Pahorju pet sekund pred dvanajsto sploh kaj uspelo rešiti, če ne zna nič, če ne razume nič, in se bojim, da noče nič," je še dejal Jelinčič.

Na novinarsko vprašanje se je dotaknil tudi položaja poslanca SNS Srečka Prijatelja, ki čaka na začetek sojenja zaradi obtožb o izsiljevanju in prometa z orožjem. Kot je dejal, je začetek sojenja 23. avgusta nastavljen v predvolilne namene pred jesenskimi lokalnimi volitvami, vendar pa meni, "da se bo zadeva obrnila drugače, kot si je zamislila slovenska oblast".

Sam sicer slovenskemu sodstvu ne zaupa, ker je bilo v zgodovini že preveč zlorab. Podobno pa tudi ne verjame v ustavno sodišče, da bo razveljavilo zakon o ratifikaciji arbitražnega sporazuma o meji med Slovenijo in Hrvaško, ki so ga v ponedeljek v ustavno presojo vložile opozicijske SDS, SLS in SNS. Jelinčič od "političnega organa", ki da je ustavno sodišče, ne pričakuje drugega kot zavrnitve zahteve za razveljavitev zakona, vendar pa, kot je poudaril, "je v zgodovini pomembno, da se vendarle nekaj stori".