Revija Reporter
Slovenija

Jelinčič bo glasoval proti Mlinarjevi, ker ta ni podprla "slovenske dežele Koroške"

STA

18. dec. 2019 15:45 Osveženo: 15:49 / 18. 12. 2019

Deli na:

Zmago Jelinčič

Bobo

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je napovedal, da bodo poslanci SNS v četrtek glasovali proti imenovanju Angelike Mlinar za ministrico za kohezijo. Očita ji, da v predstavitvi ni omenila "slovenske dežele Koroške", kar ji štejejo v minus.

"Zakaj bi morali podpirati novo ministrico, ki se ji ni zdelo vredno predstaviti v naši poslanski skupini in tudi šefici njene stranke se ni zdelo vredno poklicati in pojasniti, za kaj sploh gre," se je vprašal Jelinčič, ki je Mlinarjevi sicer v ponedeljek še napovedoval podporo, v torek na njenem zaslišanju pa je poslanci SNS niso podprli.

"Mi nismo v koaliciji. Ko se bodo naučili, kako se v parlamentarni demokraciji obnaša in deluje, potem bomo morda kaj podprli. A v tem primeru je že prepozno," je dejal prvak SNS in dodal, da je imela Mlinarjeva na voljo tri mesece ali še več in je svojo priložnost zamudila.

Na vprašanje, ali bi lahko njihovo odločitev o nepodpori kandidatki spremenilo posredovanje premierja Marjana Šarca, pa je prvak SNS dejal: "Šarec pa ne bo prišel, ker ima verjetno že kakšnega pametnega kandidata."

Jelinčič je tudi komentiral izjavo predsednice SAB Alenke Bratušek, da bi na Šarčevem mestu odstopila v primeru neizvolitve Mlinarjeve. Predsednik SNS meni, da Bratuškova, če bi bila na Šarčevem mestu, ne bi nikoli odstopila in bi se "z vsemi štirimi oklepala tega položaja".