prom-dance Svet24.si

Maturantski ples lep spomin, a velik finančni ...

PP 3-feb21 Svet24.si

Zdrava malica ali kosilo regačico, malce ...

sola solarji bobo Necenzurirano

Strelski pohodi po šolah, ki jih ni bilo

brglez han Reporter.si

Ozadje kongresa SD: Kučan proti Hanu, glavna ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Raiven Njena.si

Raiven razgaljena na naslovnici?

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Smo ujeli bodoče vodstvo SD? Jani Prednik, Klemen Žibert in Meira Hot staknili glave (FOTO)

Deli na:
Smo ujeli bodoče vodstvo SD? Jani Prednik, Klemen Žibert in Meira Hot staknili glave (FOTO)

V lokalu Lana's Corner so glave staknili Klemen Žibert, Jani Prednik in Meira Hot. - Foto: Primož Lavre

V lokalu Lana's Corner v preddverju novega sedeža SD na Nazorjevi sta razpravljala vodja poslanske skupine Jani Prednik in nekdanji glavni tajnik Klemen Žibert, družbo pa jima je delala še podpredsednica državnega zbora in poslanka SD Meira Hot.

Slednja je bila celo v igri za pravosodno ministrico, vendar se je premier Robert Golob, ko so mu jo ponujali, raje sam odločil za že preverjeno kandidatko Andrejo Katič, ki je ta resor že vodila v času vlade Marjana Šarca.

O čem so se pogovarjali, ni znano, lahko pa zgolj ugibamo. Prednik je eden od zelo verjetnih kandidatov za predsednika SD na bližnjem izrednem kongresu 13. aprila. Žibert je po odstopu s položaja glavnega tajnika zaradi afere Litijska še vedno zelo vpliven mož iz ozadja in še vedno zaposlen na stranki.

Poleg tega je skupaj s Tanjo Fajon ustanovitelj Inštituta 1. maj, ki ima za zdaj še sedež v vili na Levstikovi, kjer je nekoč domovala SD. Za najemnino stranki plačuje 13.500 evrov, medtem ko stranka za najem novih prostorov na Nazorjevi plača približno 400 evrov manj.

Toda zaradi javnih očitkov, da gre za izkoriščanje Inštituta oziroma vzporedno financiranje stranke, se je predsedstvo odločilo za prodajo vile na Levstikovi, inštitutu pa bodo povrnili vse plačane najemnine.

So se pogovarjali o tem, kam se bo po prodaji vile preselil Inštitut 1. maj? Morda v palačo Schellenburg, v kateri si je oče Klemna Žiberta za 1,4 milijona evrov kupil 150 kvadratnih metrov veliko stanovanje s skoraj 28 kvadratnih metrov velikim balkonom.