Revija Reporter
Slovenija PLUS

Je Pavel Rupar v Bruslju res nadlegoval upokojenke? In od kod mu denar za 45 tisočakov vreden mercedes GLA?

Igor Kršinar
20 2.318

16. okt. 2024 15:15 Osveženo: 15:28 / 16. 10. 2024

Deli na:

Pavel Rupar pred mercedesom GLA 180 D

Primož Lavre

Prvi mož stranke upokojencev Pavel Rupar se vozi z mercedesom GLA 180 D, ki stane okoli 45 tisočakov. Po pripovedovanju njegovih donedavnih sodelavcev naj bi luksuzni avtomobil kupil pred dvema letoma, vzel pa naj bi ga na lizing.

Glede na to, da se je Rupar pred letom in pol upokojil, se zato sprašujejo, od kod mu denar za tak avtomobil, saj si ga s svojo pokojnino najbrž težko privošči. Sprašujejo se tudi, ali si obroke za lizing sploh plačuje sam ali mu jih kdo drug. Vsekakor pa je za predsednika upokojenske stranke več kot nenavadno, da se naokoli prevaža z avtomobilom, ki je »šminka« za mlade »japije«.

Mediji so že pisali, da je Rupar, sicer nekdanji poslanec SDS in zaradi zlorabe javnih sredstev pravnomočno obsojeni nekdanji tržiški župan, pred dnevi iz svoje stranke izključil podpredsednika Igorja Černogo, člana nadzornega odbora Suada Arifo Muslimovića in podpredsednika odbora v Radovljici Janeza Walanda.

Janšev satelit strmoglavil? »Panični« Pavel Rupar joka in moli na Brezjah | Revija Reporter

Vse tri je obtožil, da mu skušajo prevzeti stranko, Muslimoviću pa menda celo očital, da naokoli širi govorice, da naj bi mu lizing za njegov avto plačeval Janez Janša. Na Muslimovićevo vprašanje, od kod mu denar za avtomobil, naj bi mu odgovoril, da si je za mercedes zaslužil z nabiranjem regrata. Rupar nam na vprašanje, od kod mu denar za avtomobil, ni odgovoril.

Nepregledno naj bi bilo tudi financiranje ekskurzije v Bruselj junija lani, za katerega so del stroškov pokrili sami udeleženci. Po besedah Muslimovića naj bi po protestu Rupar vinjen žalil nekatere člane in vabil ženske v svojo sobo. Ko ga je opozoril na neprimerno vedenje, pa naj bi ga Rupar javno označil za »pedra«, ki ga nadleguje.