profimedia-0890030370 Svet24.si

Na Luni odkrili jamo, primerno za izgradnjo stalne...

alaya, portorož, požar Svet24.si

Foto: Žalostni prizori iz Portoroža, a lastnik ...

1695038455-dsc08594-1695038390241 Necenzurirano

Kaj vse po poplavah preiskuje policija: posle z ...

Andrej Voncina-fb Reporter.si

Bomba za vernike: razrešen in suspendiran ...

bedak Ekipa24.si

Oprostite izrazu, ampak kakšen bedak! Nek ...

Petra Kraljev Njena.si

Botri: 'Milica' srečno zaljubljena v rokometaša

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Slovenija

Je mladoletnik streljal na paciente mariborske psihiatrije? Ranjene štiri osebe

Deli na:
Je mladoletnik streljal na paciente mariborske psihiatrije? Ranjene štiri osebe

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Mariborski policisti v zvezi s četrtkovim streljanjem pri oddelku psihiatrije, v katerem so bili lažje ranjeni štirje pacienti, obravnavajo mladoletnika. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so zvečer izsledili mladoletno osebo in bodo ukrepali v skladu pristojnostmi. Ob tem nadaljujejo zbiranje obvestil in preiskavo dogodka.

Kot so še pojasnili na policiji, gre preiskava v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, prve ugotovitve pa kažejo na to, da je storilec streljal z zračnim orožjem.

Dogodek so potrdili tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, od koder so sporočili, da je v četrtek nekaj minut po 17. uri neznanec streljal na paciente oddelka za psihiatrijo, ki so bili na sprehodu na dvorišču oddelka.

Kot je pojasnil predstojnik mariborske psihiatrije Jure Koprivšek, je neznanec pozneje streljal tudi na varnostnika oddelka, ki je preverjal, ali so vsi pacienti evakuirani v stavbo oddelka. Varnostnik pri tem ni bil poškodovan, so pa lažje poškodbe utrpeli štirje pacienti, enega od njih so napotili na dodaten pregled v travmatološko ambulanto.

"Po incidentu smo do nadaljnjega zaradi zagotavljanja varnosti pacientov izhode na dvorišče oddelka za psihiatrijo preklicali," je dejal Koprivšek in dodal, da v preiskavi sodelujejo z mariborskimi policisti, do zaključka postopka in izsledkov preiskave s strani policije pa dodatnih informacij ne morejo podajati.