muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Je mladoletnik streljal na paciente mariborske psihiatrije? Ranjene štiri osebe

Deli na:
Je mladoletnik streljal na paciente mariborske psihiatrije? Ranjene štiri osebe

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Mariborski policisti v zvezi s četrtkovim streljanjem pri oddelku psihiatrije, v katerem so bili lažje ranjeni štirje pacienti, obravnavajo mladoletnika. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so zvečer izsledili mladoletno osebo in bodo ukrepali v skladu pristojnostmi. Ob tem nadaljujejo zbiranje obvestil in preiskavo dogodka.

Kot so še pojasnili na policiji, gre preiskava v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, prve ugotovitve pa kažejo na to, da je storilec streljal z zračnim orožjem.

Dogodek so potrdili tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, od koder so sporočili, da je v četrtek nekaj minut po 17. uri neznanec streljal na paciente oddelka za psihiatrijo, ki so bili na sprehodu na dvorišču oddelka.

Kot je pojasnil predstojnik mariborske psihiatrije Jure Koprivšek, je neznanec pozneje streljal tudi na varnostnika oddelka, ki je preverjal, ali so vsi pacienti evakuirani v stavbo oddelka. Varnostnik pri tem ni bil poškodovan, so pa lažje poškodbe utrpeli štirje pacienti, enega od njih so napotili na dodaten pregled v travmatološko ambulanto.

"Po incidentu smo do nadaljnjega zaradi zagotavljanja varnosti pacientov izhode na dvorišče oddelka za psihiatrijo preklicali," je dejal Koprivšek in dodal, da v preiskavi sodelujejo z mariborskimi policisti, do zaključka postopka in izsledkov preiskave s strani policije pa dodatnih informacij ne morejo podajati.