900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Je Lenart Šetinc spravil Guzejevo pogodbo v Delo?

Deli na:

Do pogodb se je želel dokopati sedanji predsednik nadzornega sveta RTVS Lenart Šetinc in je do nekaterih tudi prišel. Le dveh ni videl oziroma ga niso zanimale: pogodbo oziroma aneks Marka Fillija in Cvetke Žirovnik, kar je kar zgovorno.

Do pogodb se je želel dokopati sedanji predsednik nadzornega sveta RTVS Lenart Šetinc in je do nekaterih tudi prišel. Le dveh ni videl oziroma ga niso zanimale: pogodbo oziroma aneks Marka Fillija in Cvetke Žirovnik, kar je kar zgovorno.

V zvezi s pogodbo o odpravninah smo prejeli podatek, da imajo vsi vodilni delavci RTV SLO klavzulo, da jim pripada 24 bruto plač odškodnine v primeru, da so predčasno brez krivdnih razlogov razrešeni. Gre za načelo, da se z individualno pogodbo in tudi z višino primerne odškodnine zavarujejo pravice posameznikov, da z njimi ni mogoče delati nezakonito in po nekakšni »prosti presoji«, ki skuša do posameznikov uveljavljati politične kriterije in ne kriterije zakonitosti. Brez te klavzule bi sedanja politična garnitura že v času trajanja rednega mandata zamenjala vodstvo RTV. O tem priča tudi podatek, da se je do teh pogodb želel dokopati sedanji predsednik nadzornega sveta RTVS Lenart Šetinc in je do nekaterih tudi prišel. Le dveh ni videl oziroma ga niso zanimale: pogodbo oziroma aneks Marka Fillija in Cvetke Žirovnik, kar je kar zgovorno.


Ob tem še podatek, da imata takšne klavzule tudi Marko Filli, doslej še nesojeni generalni direktor RTV SLO in pomočnica generalnega direktorja RTV SLO za kadrovske in pravne zadeve Cvetka Žirovnik. Našega sodelavca Vinka Vasleta smo povprašali, kakšno pogodbo ima on sam. Povedal je, da ima pogodbo za 24 odškodninskih bruto plač, če bi ga razrešili nezakonito. Ker se to ni zgodilo, ampak ima novo delovno pogodbo  za delo na TVS od dne, ko ne bo več v.d. direktorja Radia Slovenija, to pomeni, da nikakršna odpravnina ali odškodnina ne pride v poštev.


»S pisanjem o teh pogodbah bi se pač nekatere vodilne delavce na RTV želelo diskreditirati, pisanje Dela pa je šlo še dalje: v.d. generalnemu direktorju Antonu Guzeju je podtaknilo skoraj 360 tisoč evrov odpravnine, čeprav je to čista neresnica. Res pa je, da zaradi tega določila v pogodbah sedanja oblast ni mogla preko noči obračunati z nami. Imam čisto vest, saj je vse zakonito, kot so bile celoten mandat povsem zakonite tudi naše plače. To pa je v javnem sektorju redkost,« pravi Vinko Vasle.