luka doncic anamaria goltes Svet24.si

FOTO: Anamaria objavila fotografijo in Luki ...

jevgenij-starkov Svet24.si

FOTO: Medved ga je pojedel vpričo prijateljev

st. peterburg, hlajenje, vročina Svet24.si

Morje je že pregreto, na Balkanu sledi dolg ...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

alkohol, cigarete, nosečnost Odkrito.si

Kar polovica žensk, ki se trudijo zanositi, ...

Josip Tratnjak Njena.si

Ljubezen na vasi: Josipa dekle prevaralo pred ...

Slovenija

Jasnič kadruje v DeSUS, s svojeglavimi poslanci pa ravna v rokavicah

Deli na:
Jasnič kadruje v DeSUS, s svojeglavimi poslanci pa ravna v rokavicah

Ljubo Jasnič - Foto: Bobo

Izvršni odbor DeSUS bo danes razpravljal o aktualnih političnih zadevah in pripravah na prihodnje aktivnosti stranke, ki jo dober mesec vodi Ljubo Jasnič. Na dnevnem redu imajo nekaj kadrovskih zadev, tudi predlog za imenovanje generalnega sekretarja stranke. Namesto Lidije Štruc naj bi po nekaterih informacijah to mesto prevzela Mija Pukl.

Jasnič bo, kot kaže, po prevzemu vodenja stranke potegnil tudi nekaj kadrovskih potez. S poslansko skupino se je sestal minuli teden, pred nekaj odmevnimi glasovanji v DZ.

V delu opozicije so sicer po močnem porazu vlade na nedavnem referendumu omenili možnost ponovne konstruktivne nezaupnice in upe položili v odločujoče glasove poslancev DeSUS. A se ni tako izteklo. Z dvema poslancema je DeSUS v petek pomagal izvoliti novega ministra za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča. Del opozicije je tako ocenil, da se je DeSUS pokazal kot del koalicije. Glasovanje o zakonu o demografskem skladu, ki je med ključnimi odločitvami, pa je DZ na predlog koalicije minuli teden odložil.

Pričakovati je, da bodo člani izvršnega odbora DeSUS danes spregovorili o prihodnjem delovanju stranke. Med drugim morda tudi glede namere, da bo vodstvo stranke s poslansko skupino usklajevalo odločitve o posameznih zakonskih predlogih.

Jasnič je po srečanju s strankinimi poslanci minuli teden opozoril, da organi stranke poslancem ne morejo zapovedovati, kako naj ravnajo, saj so izvoljeni od ljudstva in lahko glasujejo po svoji vesti: "A če nikoli ne upoštevajo stranke, potem je nekaj zelo narobe, ali s stranko ali pa s poslanci."

Loading...