pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janšo orubili za 3926 evrov

Deli na:

Okrajno sodišče v Tolminu je odobrilo predlog direktorja Ninamedie Nikole Damjanića za rubež poslanske plače predsedniku SDS Janezu Janši. Ta namreč od novembra lani ni plačal dolga po pravnomočni sodbi, po kateri bi moral Damjaniću vrniti 3925,82 evra, je za STA potrdil Damjanićev pooblaščenec, odvetnik Stojan Zdolšek. Sklep še ni pravnomočen.

Direktor Ninamedie Damjanić se je za tožbo odločil zaradi Janševih izjav v Večeru 1. decembra 2007, da Ninamedia javnega mnenja ne meri, ampak ga poskuša ustvarjati, da je "nekakšna hišna služba predsednika Zares Gregorja Golobiča" in da svoji Ninamedii ne verjamejo niti socialni demokrati.

Janša bi dolg moral poravnati 15 dni po prejemu sodbe, ki je pravnomočna in izvršljiva postala konec lanskega novembra in v kateri mu je ljubljansko okrožno sodišče naložilo 5000 evrov odškodnine in 325 evrov pravdnih stroškov. Predsednik SDS pa se je z Ninamedio oz. Damjanićem na sodišču srečal tudi v zasebno kazenski tožbi, vendar je mariborsko okrožno sodišče dosodilo v prid Janše. Zato bi moral Damjanić Janši vrniti 1423 evrov stroškov za postopek, tako da Janša po tem izračunu Damjaniću dolguje 3925 z obrestmi do konca lanskega leta.

Sklep Okrajnega sodišča v Tolminu, s katerim je to dovolilo izvršbo z rubežem plače, ki jo Janša prejema v državnem zboru, oziroma z nalogom banki, kjer ima odprt transakcijski račun, po poročanju Dela sicer še ni pravnomočen, saj lahko Janša proti sklepu ugovarja, vendar so razlogi za ugovor, ki jih dovoljuje zakon, omejeni.

Potem ko je Damjanić svoj dolg pobotal z Janševim in izračunal, da mu Janša po pobotu dolguje 3925 evrov z obrestmi od konca lanskega leta, je Janšo pozval k plačilu. Ker so bili vsi njegovi pozivi neuspešni, je konec marca na Okrajno sodišče v Tolminu vložil predlog za izvršbo in predlagal izvršbo z rubežem plače, ki jo Janša dobiva kot poslanec od državnega zbora.

Janša je napovedal vložitev zahteve za revizijo sodbe ljubljanskega sodišča, ki je razsodilo v korist Ninamedie, je še poročalo Delo.