Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poglejte, kako je Janša obrnil ploščo: iz porogljivega zanikanja v mogoče pa le… (VIDEO)

Deli na:
Poglejte, kako je Janša obrnil ploščo: iz porogljivega zanikanja v mogoče pa le… (VIDEO)

Predsednik vlade Janez Janša med zaslišanjem v DZ. - Foto: Matija Sušnik/DZ

Predsednik vlade Janez Janša se je najprej vzvišeno odzval na vprašanje, ali je res osebno prinesel teste za samotestiranje s Slovaške – po nekaj vrtanja in podvprašanjih Roberta Pavšiča pa je že odgovarjal »mogoče«.

Janša je bil včeraj zaslišan pred parlamentarno komisijo, ki na zahtevo opozicije preiskuje z epidemijo covida-19 povezane vladne ukrepe od nastopa aktualne vlade do marca lani. Med zaslišanjem je prišlo do zanimivega dvoboja premierja in poslanca LMŠ ter predsednika preiskovalne komisije DZ o vladnih ukrepih za obvladovanje epidemije Roberta Pavšiča.

Dobili smo nepreverjene informacije, da ste vi osebno prinesli s Slovaške in jih dali v verifikacijo NLZOH-u (Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano), je Pavšič vprašal Janšo.

Mislite v žepu, ali v torbi, se je smejal Janša. »Odgovor je ne, a razumete. To je smešno. Kako naj bi jaz to prinesel,« je odgovoril Pavšiču.

Ta je nadaljeval: »Ste šli na delovni obisk na Slovaško, šli v lekarno, kupili teste za samotestiranje, vam jih je prinesel predstavnik dobavitelja, kakorkoli.«

»No glejte, pust bo malo kasneje, pustimo to za tisti čas,« se mu je posmehoval Janša.


»Meni to vprašanje popolnoma nič ni smešno, gospod Janša. Takšne informacije imamo, vi jih lahko potrdite ali zanikate,« je vztrajal Pavšič.

Sem že zanikal, vi pa preverite vir, mu je svetoval Janša. »Vir je zelo zanesljiv,« je bil Pavšičev odgovor.

Na dodatno vprašanje, ali je NLZOH-u predlagal verifikacijo katerihkoli testov, je Janša odvrnil: »Mogoče. Možno je, da sem kraj predlagal, da se testira karkoli so v kakšni drugi državi uporabili.

Z absolutno ne smo zelo hitro prišli na mogoče, je ob tem pripomnil Pavšič, Janša pa je nadaljeval: »Če zdaj pomislim, Slovaška nam je enkrat odstopila eno količino hitrih testov.«

Ste morda vi ali kdo iz vašega kabineta kontaktirali NLZOH glede te verifikacije, je hotel vedeti Pavšič, Janša pa na to spet: »Mogoče. Mogoče smo pospešili.«