Oleg Prudki Svet24.si

V Ukrajini v bojih ubit boksarski šampion

theo, odtočni jašek Svet24.si

VIDEO: Malega Thea vpričo mame pogoltnil odtočni...

vorsic Necenzurirano

Epilog afere v UKC Maribor: brez kazni za ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Reporter.si

Tonin vojsko zapušča v razsulu: večina tankov ...

profimedia-0694257964 Ekipa24.si

Dallas vodil za 29 točk, potem pa tole! Še ...

mehiške-kumarice Njena.si

Poglejte te ljubke plodove! So to mini lubenice?!

simon rožman Ekipa24.si

Senzacija! Simon Rožman zapušča Celje, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poglejte, kako je Janša obrnil ploščo: iz porogljivega zanikanja v mogoče pa le… (VIDEO)

Deli na:
Poglejte, kako je Janša obrnil ploščo: iz porogljivega zanikanja v mogoče pa le… (VIDEO)

Predsednik vlade Janez Janša med zaslišanjem v DZ. - Foto: Matija Sušnik/DZ

Predsednik vlade Janez Janša se je najprej vzvišeno odzval na vprašanje, ali je res osebno prinesel teste za samotestiranje s Slovaške – po nekaj vrtanja in podvprašanjih Roberta Pavšiča pa je že odgovarjal »mogoče«.

Janša je bil včeraj zaslišan pred parlamentarno komisijo, ki na zahtevo opozicije preiskuje z epidemijo covida-19 povezane vladne ukrepe od nastopa aktualne vlade do marca lani. Med zaslišanjem je prišlo do zanimivega dvoboja premierja in poslanca LMŠ ter predsednika preiskovalne komisije DZ o vladnih ukrepih za obvladovanje epidemije Roberta Pavšiča.

Dobili smo nepreverjene informacije, da ste vi osebno prinesli s Slovaške in jih dali v verifikacijo NLZOH-u (Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano), je Pavšič vprašal Janšo.

Mislite v žepu, ali v torbi, se je smejal Janša. »Odgovor je ne, a razumete. To je smešno. Kako naj bi jaz to prinesel,« je odgovoril Pavšiču.

Ta je nadaljeval: »Ste šli na delovni obisk na Slovaško, šli v lekarno, kupili teste za samotestiranje, vam jih je prinesel predstavnik dobavitelja, kakorkoli.«

»No glejte, pust bo malo kasneje, pustimo to za tisti čas,« se mu je posmehoval Janša.


»Meni to vprašanje popolnoma nič ni smešno, gospod Janša. Takšne informacije imamo, vi jih lahko potrdite ali zanikate,« je vztrajal Pavšič.

Sem že zanikal, vi pa preverite vir, mu je svetoval Janša. »Vir je zelo zanesljiv,« je bil Pavšičev odgovor.

Na dodatno vprašanje, ali je NLZOH-u predlagal verifikacijo katerihkoli testov, je Janša odvrnil: »Mogoče. Možno je, da sem kraj predlagal, da se testira karkoli so v kakšni drugi državi uporabili.

Z absolutno ne smo zelo hitro prišli na mogoče, je ob tem pripomnil Pavšič, Janša pa je nadaljeval: »Če zdaj pomislim, Slovaška nam je enkrat odstopila eno količino hitrih testov.«

Ste morda vi ali kdo iz vašega kabineta kontaktirali NLZOH glede te verifikacije, je hotel vedeti Pavšič, Janša pa na to spet: »Mogoče. Mogoče smo pospešili.«