Revija Reporter
Slovenija

Janšev tovariš se dela norca iz države in Slovencev, Janševa tviter scena pa mu ploska

M. M.
1 2.927

24. feb. 2022 8:34 Osveženo: 8:43 / 24. 2. 2022

Deli na:

Rok Snežič je oblekel kratko majico in masko s fotografijo poslanca Levice Miha Kordiša.

Zajem zaslona

Rok Snežič, razvpiti doktor davčnih utaj in nekdanji zaporniški tovariš Janeza Janše, je Slovenijo prelepil s plakati s fotografijo pijanega poslanca Levice Mihe Kordiša in pripisom: »Si Slovenija to zasluži?«

»To sem naredil zato, da bi opozoril volilce, kaj se bo zgodilo, če volijo KUL. V takšnem primeru bodo imeli za ministra Luko Mesca in mrtvo pijanega in zadetega Miho Kordiša,« je za portal N1 povedal Rok Snežič.

Razvpitemu davčnemu svetovalcu, ki se hvali, da je tudi svetovalec predsednika vlade Janeza Janše, gre krepko na živce Kordiš. Nedavno se je na zaslišanju v DZ pojavil v majici s podobo pijanega poslanca Levice – na to se je slednji odzval s tiskanjem in prodajanjem majic s podobo Snežiča med zaslišanjem v parlamentu.  

Kordiša Snežičeva oglaševalska akcija ne moti. »Kakor jaz to tolmačim, nam Rok Snežič financira volilno kampanjo. 'Obešanje' moje najstniške fotografije nam bo pri rezultatu na volitvah prej koristilo kot škodilo,« je dejal za N1 in izrazil upanje, da bo Snežič kak plakat postavil tudi v Škofji Loki, kjer bo Kordiš na prihajajočih volitvah kandidiral.

Snežič pravi, da je plakate plačal s svojim denarjem. A gre za moža, ki nima lastnega bančnega računa in ki je lani ob vložitvi 39 tožb zoper novinarje portala necenzurirano.si državo prosil za oprostitev plačila sodne takse, ki jo je treba poravnati ob vložitvi tožbe. Skupaj bi moral plačati 5000 evrov, kot argument za oprostitev pa je njegov odvetnik trdil, da ima Snežič le 373,62 evra mesečne plače.

Kljub finančni stiski se po Sloveniji prevaža z luksuznim maseratijem in ima dovolj denarja za plakate, ki stanejo, tako je ocenil portal N1, med 40 in 150 evrov na teden, zastonj pa niso niti oblikovanje, tisk in distribucija plakatov. Po »naključju« je njegova soproga Klavdija nedavno odprla oglaševalsko agencijo Snežič & company. Snežič je tudi glavni osumljenec v policijski preiskavi mednarodne mreže, ki naj bi preko bančnih računov v več državah oprala 22 milijonov evrov, bosanske oblasti pa so ga zaradi njegovega delovanja označile celo za nevarnega bosanski državni varnosti in družbi ter mu prepovedale vstop v BiH.

Možak se poleg iz Kordiša zelo očitno norčuje iz institucij pravne države, a za podpornike SDS je nekdo, ki je zaradi davčnih utaj sedel z zaporu, junak. Ker tolče po osovraženem poslancu Levice Mihi Kordišu. In ga hvalijo, ker naj bi plakate plačal s svojim denarjem - pa čeprav ga po lastnih trditvah nima.