Revija Reporter
Slovenija

Janša užaljen: POP TV ga vabi v studio, obenem pa ga že dve leti blokira na twitterju

M. M.
9 928

11. sep. 2023 12:03 Osveženo: 12:10 / 11. 9. 2023

Deli na:

Robert Golob in Janez Janša

Pop TV

»Prijazno se odzoveš na nekaj vabil v studio in nato odkriješ tole,« je na omrežju X (bivšem twitterju) zapisal prvak SDS Janez Janša in objavil zajem zaslona, ki kaže, da ga ima profil informativne oddaje 24ur na POP TV še vedno blokiranega.

Janša je v letošnjem letu res že nekajkrat gostoval na POP TV v oddaji 24ur Zvečer, nazadnje avgusta skupaj s premierjem Robertom Golobom. Res se zdi malce nenavadno, da ga na televiziji radi vabijo v studio, hkrati pa ga vztrajno ignorirajo na X-u.

Blokada namreč ni nova, temveč je iz aprila 2021, neuradno pa so se zanjo odločili zaradi Janševih pogostih napadov na novinarje in urednike informativnega programa televizije, ki jo je med drugim obtožil tudi, da je kriva za porast smrti zaradi covida.

Janša je bil tedaj še predsednik vlade in je sicer sam slovel po tem, da rad blokira posameznike, ki mu gredo v nos. To je bilo še posebej nenavadno in sporno zaradi dejstva, da je Janša kot strasten tviteraš javnost o potezah svoje vlade rad obveščal preko twitterja in so bile tako te informacije iz prve roke nedostopne mnogim uporabnikom omrežja.