nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

hrvaška vojska, mig-21 Svet24.si

Hrvaška MiG-a prestregla letalo, ki je bilo na ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

slavko kmetic 2018 sta Reporter.si

Spolni predator iz dvigala: Slavko Kmetič, ...

Adele Milloz pm Ekipa24.si

Tragedija: Nekdanja svetovna in evropska prvakinja...

Amber Heard Odkrito.si

Amber Heard najela nove odvetnike za pritožbo ...

maribor Ekipa24.si

Joj, kakšen udarec! Evropski tekmec Maribora z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: Tisti, ki grozijo z nacionalizacijo, ukinitvijo demokracije in celo s smrtjo, mislijo krvavo resno

Deli na:
Janša: Tisti, ki grozijo z nacionalizacijo, ukinitvijo demokracije in celo s smrtjo, mislijo krvavo resno

Urška Bačovnik Janša in Janez Janša - Foto: Twitter/Vlada RS

Pot osamosvojitve je bila prava, le v svoji naivnosti je nismo pravočasno utrdili, je v pogovoru za revijo Prijatelji Radia Ognjišče povedal predsednik vlade Janez Janša. Ob tem je opozoril, da je oživljanje totalitarne levičarske ideologije v relativno mladi demokraciji zelo nevarno.

"Tisti, ki grozijo z nacionalizacijo, ukinitvijo parlamentarne demokracije, izstopom iz evro območja in celo s smrtjo, mislijo namreč krvavo resno. In roko na srce, tudi sami bomo krivi, če se jim pravočasno ne zoperstavimo," je dodal premier.

Janša se je v pogovoru dotaknil tudi napadov na osamosvojitelje in ocenil, da so tisti, ki jim samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, prišli v ospredje takoj po tistem, ko smo si takšno Slovenijo izborili.

"Ni vidnega posameznika, ki se v času osamosvajanja ne bi zoperstavil realnim ukrepom osamosvojitve z glasovanjem proti ključnim zakonom, podpisu Deklaracije za razorožitev Slovenije ipd. in ki v državi, ki je ni želel, ne bi napredoval. Postali so predsedniki parlamenta, ambasadorji, ministri, rektorji, guvernerji centralne banke ... Ni da ni," je ocenil.Dotaknil se je tudi civilne družbe, ki po njegovem to ni, pač pa gre večinoma za slabo zamaskirano "podporno falango levice, ki vpije o svobodi in enakosti, obenem pa skrbno čuva in ščiti svoje privilegije".

Predsednik vlade je izpostavil čas osamosvajanja kot čas, ki združuje: "Verjamem, da velika večina Slovenk in Slovencev, vključno z mladimi generacijami, še vedno deli enako temeljno vero v takšno Slovenijo. Zato smo v političnih viharjih zadnjih desetletij stali in obstali. In bomo kljub težavam obstali in stali tudi v prihodnje."

V pogovoru, ki je potekal tudi z Janševo soprogo Urško Bačovnik Janša, je ta priznala, da je čas epidemije vplival tudi na njuno družino. "Šola na daljavo, ki je bila zagotovo zanimiva in poučna izkušnja spoznavanja lastnih otrok, je bila tudi naporna. Usklajevanje šolanja otrok in službe je bilo včasih nemogoče. Mislim, da mame še nikoli nismo tako čakale počitnic, kot jih letos," je povedala in dodala, da je po svoje hvaležna za ta čas in to izkušnjo.