sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Žiga Škvorc Njena.si

MasterChefov Žiga bo postal očka

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: Slovenija je postala neznosno regulirana družba

Deli na:
Janša: Slovenija je postala neznosno regulirana družba

Foto: Bobo

"Naš namen je narediti velik korak v smer bolj sproščene Slovenije," pravi prvak SDS Janez Janša. Vsi aspekta bivanja in delovanja so namreč preveč regulirani.

Objavljamo sporočilo SDS:

Gospodarska delegacija Slovenske demokratske stranke pod vodstvom predsednika Janeza Janše se je v sredo, 1. marca 2017, sešla na delovnem sestanku z vodstvom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.



Predsednik SDS Janez Janša je med drugim dejal, da Strokovni svet, ki pripravlja alternativni vladni program za prihodnji mandat, pravkar zaključuje program za področje gospodarstva, ki bo vključeval nujno potrebne strukturne spremembe. Ob tem pa Poslanska skupina SDS pripravlja paket jasnih in konkretnih priporočil za vlado v smislu odprave ovir za državljane in gospodarstvo. Vse to z namenom, da se obrne tok razmišljanja, ki je v trenutni vladi javnega sektorja usmerjen v občutno preveliko regulacijo vseh aspektov bivanja in delovanja.

Kot je pojasnil Janša: »Slovenija je postala neznosno regulirana družba, bistveno bolj kot je bila pred 10 ali 20-imi leti in naš namen je narediti velik korak v smer bolj sproščene Slovenije, kjer bodo do izraza prišli tako potenciali posameznika kot gospodarskih subjektov.« Tudi nekdanji minister za gospodarstvo mag. Andrej Vizjak, predsednik Gospodarsko-podjetniškega foruma Branko Bračko in poslanka Suzana Lep Šimenko so v razpravi poudarili pomen deregulacije na vseh področjih, ki bo gospodarstvu in državljanom omogočila, da zadihajo. Podjetnikom mora biti z odpravo ovir omogočeno, da se ukvarjajo s tistim, kar je zares pomembno, to je s podjetništvom. Cilj pa ne morejo biti zgolj delovna mesta, temveč delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, ki omogočajo zaposlenim zadovoljstvo pri delu in visoko plačilo.