pištola Svet24.si

V Mariboru so po sporu med 56-letnikom in ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

profimedia-0889566307 Reporter.si

Trump preživel poskus atentata, napadalec ...

doncic Ekipa24.si

Uau! Dončiću v roke ena od najprestižnejših ...

1719439745-dsc05998-1719439670714 Njena.si

Oglejte si kmetijo, ki jo bo obnovil zmagovalec ...

lora klinc primoz roglic 19 Ekipa24.si

Soproga Primoža Rogliča je po njegovem odstopu ...

Slovenija

Janša se je znesel nad Luko Svetino in Planet TV: pobesnel je zaradi poročanja o aferi Trenta

Deli na:
Janša se je znesel nad Luko Svetino in Planet TV: pobesnel je zaradi poročanja o aferi Trenta

Luka Svetina se je zameril Janši - Foto: X.com

Ko je Janez Janša svojega nekdanjega piarovca Uroša Urbanijo lani inštaliral za odgovornega urednika Planet TV, verjetno ni pričakoval, da bo moral dobrega pol leta kasneje osebno disciplinirati novinarje te televizije.

Urbanija, nekdanji vodja Urada za komuniciranje tretje Janševe vlade in nato direktor TV Slovenija, je decembra lani prevzel vodenje Planet TV in njegov vpliv se je hitro poznal – poročanje televizije se je hitro poravnalo s poročanjem drugih medijev iz sfere SDS, pripeljal pa je še nekaj svojih ljudi, med drugim tudi nekdanjega voditelja Odmevov na TV Slovenija in pred tem novinarja Nova24TV Luko Svetino.

Prav slednji je razkuril Janšo, ko o zadevi Trenta, zaradi katere je bil Janša včeraj na sodišču, ni govoril po Janševem okusu.

»Na PlanetTV novinar Luka Svetina mirno ponavlja laži iz obtožnice tožilca Valenčiča in jih predstavlja kot dejstva. Kljub temu, da so danes posneli mojo izjavo o cenah posestva in kljub temu, da je bilo to že velikokrat pojasnjeno. Očitno Mirko in mavrični kolegi še vedno urejajo PlanetTV,« je na omrežju X zapisal Janša.

Še posebej se je vtaknil v grafiko, v kateri so bile prikazane cene nekaterih nepremičnin v Trenti – Planet TV je namreč naredil napako in velikost zemljišč prikazal v kvadratnih kilometrih in ne kvadratnih metrih, kot bi bilo pravilno.

»Novinar Luka Svetina in kvadratni kilometri. Tožilec Valenčič je končno dobil cenilca po svojem okusu,« je ob tem zajemu zaslona Svetine in ponesrečene grafike napisal Janša.

»Drži, prišlo je do napake v grafiki, km2 namesto m2, smo pa želeli prikazati, da so parcele v Trenti na trgu dejansko vredne mnogo več, kot pravijo GURS cenilci. In da so cene drugih parcel ob Soči povsem primerljive. Ne razumem, kje naj bi obtožnico prodajali kot dejstva,« se je branil Svetina, a Janše ni prepričal.

»Ponavljate Luka Svetina za tožilcem napačno ceno nakupa posestva leta 1992 ter razliko v ceni in hkrati kažete posnetek lokacije, ki ni nastal niti ob nakupu niti ob prodaji, ampak šele pred dobrim desetletjem, ko je Mojca Šetinc Pašek lansirala afero,« ga je poučil Janša.

Vedoč, da v bitki z Janšo na X-u ne more zmagati (še posebej, ker so Janševi privrženci brž začeli udrihati po njem), se Svetina ni več spuščal v debato na spletu. Le ugibamo lahko, kakšen pogovor sta po takem lapsusu imela s šefom Urbanijo, ki se vsaj javno včeraj ni vmešaval v spor in niti slučajno ni zaščitil svojega novinarja pred napadi politika.