stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: SDS je pripravljena na vladanje

Deli na:

Slovenska demokratska stranke (SDS) je pripravljena prevzeti vodenje države v prihodnjem mandatu, ki bo izjemno težak zaradi nakopičenih problemov in zadolženosti države, vendar le ob trdni podpori volivcev in večini v državnem zboru, je na slavnostni akademiji ob 22. obletnici SDS dejal predsednik stranke Janez Janša.

Slovenska demokratska stranke (SDS) je pripravljena prevzeti vodenje države v prihodnjem mandatu, ki bo izjemno težak zaradi nakopičenih problemov in zadolženosti države, vendar le ob trdni podpori volivcev in večini v državnem zboru, je na slavnostni akademiji ob 22. obletnici SDS dejal predsednik stranke Janez Janša.

Na začetku leta 2011 je Slovenija v položaju, ko je ena od redkih držav članic EU, ki je še vedno del problema tudi za unijo, še vedno v gospodarski krizi. "V času, ko Evropa okreva, Slovenija še vedno caplja nekje na repu, in v času, ko bi morali že vračati tisto, kar si je vlada izposodila v zadnjih dveh letih, mi še vedno ustvarjamo proračunski primanjkljaj," je prepričan prvak SDS.

"In delo katere koli še tako sposobne vlade v prihodnjem mandatu bo izjemno težko," je dejal Janša. Za SDS bo to zelo velik izziv, ki ga je pripravljena sprejeti. Vendar bo za spremembe, ki bodo nujno potrebne, potrebovala veliko podporo tudi v državnem zboru. Po Janševih besedah ima stranka dovolj velik kadrovski potencial, da ji bo stvari uspelo s trdim delom obrniti na bolje.

Leto 1989 je bilo leto, ko je neko realno upanje raslo in se krepilo. "Če danes pogledamo na teh 22 let, kaj od teh sanj je bilo uresničenih, slika ni črno-bela. Imamo sijajne dosežke, od takrat naprej je Slovenija napredovala," je v slavnostnem nagovoru dejal predsednik SDS.

Poudaril je, da se je Slovenija vse do leta 2009 hitro razvijala, kljub temu pa ostajajo tudi temne lise in izgubljene priložnosti, ki jih bo potrebno v prihodnje nadoknaditi. "In ostajajo neke ostaline preteklosti, za katere smo dvaindvajset let nazaj mislili, da se jih bomo znebili že s tem, ko bomo šli na volitve ali pa ko se bomo osamosvojili, pa se to ni zgodilo."


Nihče si v Cankarjevem domu 9. januarja ali 16. februarja 1989 ni predstavljal, da se bomo leta 2011 še vedno ukvarjali z arhivi nekdanje tajne politične policije ali da bodo na ključne funkcije v pravosodju imenovani ali predlagani ljudje, ki so bili v tistem času eklatantno na strani kršitve človekovih pravic, je še poudaril Janša.

Vse javnomnenjske raziskave v tem trenutku po Janševih besedah kažejo, da se v SDS polaga veliko upanje, da se bo v prihodnje Slovenija razvijala bolj normalno, kot se razvija danes, da se bo izvlekla iz krize in da se bo znebila strahov preteklosti in da bo bo postala država "v kateri enaki vatli in merila, zakoni in pravila enako veljajo za vse".

V kulturnem programu, ki je bil lokalno obarvan, so sodelovali predvsem mladi pevci in glasbeniki iz Goriške. Na prireditvi so najzaslužnejšim članom stranke podelili priznanja.

Predhodnica SDS, Socialdemokratska zveza Slovenije, je bila ustanovljena 16. februarja 1989 v Ljubljani.