pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: Proces prenove pravosodja se bo začel z odstopi ali zamenjavami

Deli na:
Janša: Proces prenove pravosodja se bo začel z odstopi ali zamenjavami

Foto: Bobo

Proces resne prenove pravosodja se bo začel z odstopi ali zamenjavo vodilnih ljudi v pravosodju, med drugim predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše in generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja, je v pogovoru za Demokracijo napovedal predsednik SDS Janez Janša. Kot je dejal, je "zamenjava sedaj tudi v interesu stricev iz ozadja".

Janša je v pogovoru poudaril, da je vseskozi vedel, da bo sodba v zadevi Patria padla. "Takšne krivice in tako očitnega nasilja nad resnico in vladavino prava pač ni mogoče dolgoročno obdržati," je poudaril in dodal, da je šlo v procesu za uporabo prava za obračun z razrednim sovražnikom.

Ob tem je izpostavil, da sodbe niso padle zaradi procesnih, ampak zaradi materialnih kršitev. Za laž je označil besede predsednice Okrajnega sodišča v Ljubljani Vesne Pavlič Pivk, da naj bi ustavni sodniki v zadevi ugotovili obstoj kaznivega dejanja.

Predsednik SDS se je odzval tudi na poročanja medijev o pol milijona premoženja neznanega izvora. "Če bi se ta številka res pojavila, bi to pomenilo, da je po njihovem mnenju vse premoženje moje družine neznanega izvora, kar je velika neumnost," je poudaril. Sam sicer ne ve, kaj mu očita tožilstvo, "še manj pa bi to lahko vedeli mediji". Po zakonu je namreč finančna preiskava tajna, je pojasnil Janša in v intervjuju ponovno predstavil svoje premoženje.

Poudaril je še, da bi moralo tožilstvo najkasneje do 14. aprila bodisi vložiti tožbo bodisi zahtevati od sodišča zamrznitev razpolaganja s premoženjem, če bi verjelo, da so sumi upravičeni. "Tožba ni bila vložena in v zemljiški knjigi ni nobene plombe, kar pomeni, da gre samo za še enega od številnih poskusov medijskega linča," je prepričan prvak SDS.

Glede strankarskih razmerij je poudaril, da ZL in ZaAB vsebinsko gledano nista opozicija, ampak "rezerva koaliciji za betoniranje ideoloških tem". NSi pa si po njegovih besedah vztrajno in z veliko podporo "režimskih medijev" prizadeva dosegljive volivce, ki so na zadnjih volitvah ostali doma, zamenjati s tistimi, ki nikoli ne bodo volili za stranko s pridevnikom krščanska v imenu.

Alternativa obstoječi oblasti po prepričanju Janše že obstaja. "Dokler je SDS močna, neokomunizem na Slovenskem ne more povsem prevladati. Njihov cilj uničiti ali vsaj marginalizirati SDS v lanskem letu ni uspel, čeprav so vanj vložili vsa sredstva," je poudaril. SDS je po njegovih besedah prepreka "pred absolutno zmago dedičev krvave, genocidne revolucije in temelj, vogelni kamen za oblikovanje demokratične večine po prihodnjih volitvah".

Janša je ob tem tudi podrobneje opredelil svoje stališče o potrebi po novi medijski hiši. Kot je pojasnil, je "v krogu novinarjev, ki se zavedajo stopnje gnilobe v poklicu, ki ga opravljajo", vzklila ideja o novi medijski hiši, ki bi jo ustanovili z zbiranjem delniškega kapitala. Ideja se po njegovih besedah razdeluje in pripravlja na realizacijo jeseni.