favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, hkrati je »šokiran«, ker z njo sodeluje Damijan. Koga financirajo kitajski komunisti?

Deli na:
Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, hkrati je »šokiran«, ker z njo sodeluje Damijan. Koga financirajo kitajski komunisti?

Predsednik vlade Janez Janša. - Foto: Bobo

»Šokantno!« je tvitnil predsednik vlade Janez Janša in delil novico portala Škandal24 iz »medijskega imperija« SDS: »Uradno potrjeno. Kanon strank LMŠ, SD, Levica in SAB Jože Damijan, s katerim so skušali rušiti vlado, dela za kitajski Huawei.«

Sledila je Janševa opazka: »KUL neposredno financiran kar od Kitajske komunistične partije?«

Damijan je pogodbo s kitajsko korporacijo sklenil v okviru Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete in opravil raziskavo o ekonomskih posledicah morebitne izločitve družbe Huawei pri uvajanju 5G tehnologije v Sloveniji.

Toda še isti dan se je kitajska družba Huawei javno zahvalila slovenski vladi za podelitev spominskega znaka za požrtvovalnost v boju proti covid-19. Pod priznanje je podpisan nihče drug kot predsednik vlade Janez Janša. »Mi smo v Sloveniji, za Slovenijo,« so napisali v Huaweiju.

To torej pomeni, da je Janša podelil priznanje družbi pod nadzorom kitajske komunistične partije, ki neposredno financira njegovo opozicijo. Razumi, kdo more!

Podjetje Huawei Technologies Slovenija se je danes odzvalo na naš članek:
 
Podjetje Huawei je zasebno podjetje v 100% lasti zaposlenih. Delovanje podjetja je odvisno od poslovnih odločitev, nima nič opraviti s politiko.

V podjetju Huawei Technologies Ljubljana, smo iz poslovnih razlogov, naročili študijo Ekonomskega učinka omejevanja konkurence pri ponudbi 5G tehnologije na slovensko gospodarstvo, pri mednarodno priznani raziskovalni organizaciji, Centru poslovne odličnosti Ekonomske Fakultete Univerze v Ljubljani.