ženska Dobra karma

Navade, s katerimi si zgradite samospoštovanje

krč, roka Svet24.si

Med koronakrizo je 22 ur na dan igral ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Slovenija

Janša odgovarja Šarcu in njegovim: "Namesto sodelovanja raje tekmovanje z ekstremno levico za glasove skrajnežev. Žalostno"

Deli na:
Janša odgovarja Šarcu in njegovim: "Namesto sodelovanja raje tekmovanje z ekstremno levico za glasove skrajnežev. Žalostno"

Predsednik vlade Janez Janša si je tako kot njegovi predhodniki izbral svojo ekipo, ki mu pomaga pri delu v njegovem kabinetu. - Foto: Primož Lavre

Predsednik vlade Janez Janša se je na sporočilo največje opozicijske stranke, da zavrača ponudbo koalicije za sporazum o sodelovanju, odzval na Twitterju. "Namesto sodelovanja raje tekmovanje z ekstremno levico za glasove skrajnežev. Žalostno," je pospremil izjavo vodje poslanske skupine LMŠ Braneta Golubovića. Ponudbo zavračata tudi Levica in SD.

V LMŠ, SD in Levici ponudbo koalicije kategorično zavračajo, kritizirajo dejanja premierja Janše in izpostavljajo, da je za sodelovanje potrebno spoštovanje.

"Za sodelovanje in pripravo dobrih zakonskih rešitev so potrebni spoštovanje, zaupanje in znanje, česar pa pri Janši in njegovi vladi ni, zato v LMŠ ne bomo podpisali sporazuma," je danes napovedal Golubović.

Že pred tem je ponudbo zavrnil predsednik LMŠ Marjan Šarec. "Enkrat si bom vzel čas in zbral vse tvite stranke SDS in njihovih tviterašev, ki so bili namenjeni strankam opozicije in meni osebno. Potem jih bom vprašal, na kakšni podlagi pošiljajo sporazum o sodelovanju," je navedel na Twitterju. Dodal je, da ga je predsednik vlade obtožil za smrti zaradi neukrepanja pri novem koronavirusu, zdaj pa bi sodeloval.

Podpis sporazuma medtem napovedujejo v opozicijski SNS, v SAB pa so na to pripravljeni pogojno oz. vlado pozivajo k podpori njihovim predlogom. Predlog za sporazum bodo preučili, odločili pa bodo organi stranke.

Janša je v četrtek v pogovoru za Televiziji Slovenija pojasnil, da je koalicija strankam opozicije poslala vabilo za sodelovanje pri sprejemanju pomembnih odločitev za prihodnost Slovenije. Po njegovih navedbah gre za neke vrste obnovitev oz. vzpostavitev sodelovanja med vlado in opozicijo, podobno Partnerstvu za razvoj iz mandata 2004-2008.

Loading...