profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša odgovarja Šarcu in njegovim: "Namesto sodelovanja raje tekmovanje z ekstremno levico za glasove skrajnežev. Žalostno"

Deli na:
Janša odgovarja Šarcu in njegovim: "Namesto sodelovanja raje tekmovanje z ekstremno levico za glasove skrajnežev. Žalostno"

Predsednik vlade Janez Janša si je tako kot njegovi predhodniki izbral svojo ekipo, ki mu pomaga pri delu v njegovem kabinetu. - Foto: Primož Lavre

Predsednik vlade Janez Janša se je na sporočilo največje opozicijske stranke, da zavrača ponudbo koalicije za sporazum o sodelovanju, odzval na Twitterju. "Namesto sodelovanja raje tekmovanje z ekstremno levico za glasove skrajnežev. Žalostno," je pospremil izjavo vodje poslanske skupine LMŠ Braneta Golubovića. Ponudbo zavračata tudi Levica in SD.

V LMŠ, SD in Levici ponudbo koalicije kategorično zavračajo, kritizirajo dejanja premierja Janše in izpostavljajo, da je za sodelovanje potrebno spoštovanje.

"Za sodelovanje in pripravo dobrih zakonskih rešitev so potrebni spoštovanje, zaupanje in znanje, česar pa pri Janši in njegovi vladi ni, zato v LMŠ ne bomo podpisali sporazuma," je danes napovedal Golubović.

Že pred tem je ponudbo zavrnil predsednik LMŠ Marjan Šarec. "Enkrat si bom vzel čas in zbral vse tvite stranke SDS in njihovih tviterašev, ki so bili namenjeni strankam opozicije in meni osebno. Potem jih bom vprašal, na kakšni podlagi pošiljajo sporazum o sodelovanju," je navedel na Twitterju. Dodal je, da ga je predsednik vlade obtožil za smrti zaradi neukrepanja pri novem koronavirusu, zdaj pa bi sodeloval.

Podpis sporazuma medtem napovedujejo v opozicijski SNS, v SAB pa so na to pripravljeni pogojno oz. vlado pozivajo k podpori njihovim predlogom. Predlog za sporazum bodo preučili, odločili pa bodo organi stranke.

Janša je v četrtek v pogovoru za Televiziji Slovenija pojasnil, da je koalicija strankam opozicije poslala vabilo za sodelovanje pri sprejemanju pomembnih odločitev za prihodnost Slovenije. Po njegovih navedbah gre za neke vrste obnovitev oz. vzpostavitev sodelovanja med vlado in opozicijo, podobno Partnerstvu za razvoj iz mandata 2004-2008.