Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša odgovarja opoziciji: Nova patetična poteza prvorazrednih

Deli na:
Janša odgovarja opoziciji: Nova patetična poteza prvorazrednih

Janeza Janša in Marjan Šarec. - Foto: Primož Lavre

Premier Janez Janša je glede predloga ustavne obtožbe, ki so ga zoper njega vložile opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, na Twitterju zapisal, da gre po destruktivni nezaupnici, medijskih umorih koalicijskih partnerjev DeSUS in SMC ter seriji propadlih interpelacij za novo patetično potezo prvorazrednih za destabilizacijo države v času epidemije.

"Kolikor slabše za Slovenijo, toliko bolje za stranke SD, LMŠ in Levica," je v zapisu dodal Janša.

V ločeni objavi se je odzval tudi na navedbe predsednice SD Tanje Fajon ob predstavitvi predloga obtožbe predsednika vlade pred ustavnim sodiščem, da je dovolj sistematičnega kršenja demokratičnih in ustavnih načel, podrejanja države, napadov na medije, spodbujanja nasilja in nestrpnosti. "Drži. Tako jasne samokritike od Tanje Fajon iz stranke SD še nismo slišali. Bodo sledila dejanja? Izselitev iz ukradene judovske vile? Nič več prepovedi sodelovanja medijem na njihovih novinarskih konferencah? Nič več klanjanja množičnim morilcem? Nič več nestrpnega zavračanja vabil predsednika države?" je zapisal.

Poslanci LMŠ, SD, Levice in SAB so danes v DZ vložili predlog ustavne obtožbe Janše. Očitajo mu kršenje več členov ustave in zakonov, med drugim s tem, da naj bi si vlada prisvojila vse pristojnosti upravljanja z epidemijo covida-19 in da ni naročila vseh cepiv proti covidu-19, ki bi jih lahko. Prav tako mu očitajo nefinanciranje Slovenske tiskovne agencije in poseganje v tožilstvo.