Razsvetljenje Dobra karma

Četudi ste živi, je vaša duhovna smrt morda že...

bik, beli bik Svet24.si

Veliki beli bik zbežal pred mesarsko sekiro

karl erjavec drazgose 2020 bobo Reporter.si

Jože Dežman: Karlu Erjavcu so partizani umorili ...

trgovina, ženska, zaprtje, zaprta, lokal Svet24.si

Po novem tudi do 100 odstotnega nadomestila za ...

20181109-00896913 Necenzurirano

Resnica o Magni: vsa dvoličnost SDS in medijskih ...

golob1 Njena.si

Pisatelj Tadej Golob imel zlomljena vsa vratna ...

utah, monolit Odkrito.si

So v ameriški puščavi našli sporočilo ...

Slovenija

Janša obiskal UKC Maribor, srečal se je tudi z Arsenovičem

Deli na:
Janša obiskal UKC Maribor, srečal se je tudi z Arsenovičem

Janez Janša v UKC Maribor. - Foto: Twitter

Predsednik vlade Janez Janša je včeraj obiskal UKC Maribor. Kot je zapisal na Twitterju, se je z vodstvom UKC Maribor pogovarjal o razmerah, povezanih z epidemijo covida-19, in potrebnih investicijah v povečanje zdravstvenih kapacitet v Mariboru in regiji. Zvečer se je srečal tudi z vodstvom mariborske občine in za januar napovedal vladni obisk.

Po poročanju portala Politikis, je direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Vojko Flis Janši predstavil razmere v času drugega vala epidemije covida-19 in potrebne investicije v zdravstveno infrastrukturo. Na srečo se razmere v UKC Maribor glede bolnikov s covidom po Flisovih besedah počasi stabilizirajo, še vedno pa se srečujejo s kadrovskimi težavami zaradi odsotnosti zaposlenih, ki so okuženi z novim koronavirusom ali so v karanteni zaradi stika z okuženimi, navaja portal.

Po zadnjih podatkih je še vedno odsotnih 275 zaposlenih, med njimi 46 zdravnikov in 132 zaposlenih v zdravstveni negi, med njimi je kar 116 odsotnih tudi zaradi varstva otrok, so v petek sporočili iz UKC.

V poznih večernih urah je Janša obiskal tudi Mestno občino Maribor, kjer se je srečal z mariborskim županom Sašo Arsenovičem, podžupanom Samom Petrom Medvedom, poslancem SDS Dejanom Kalohom, predsednikom sveta UKC Jožetom Šabedrom ter mestnim svetnikom Alenom Filipovičem.Z županom sta spregovorila o prenosu Upravne enote Maribor na novo lokacijo, o izzivih črpanja evropskih sredstev ter o financiranju občinskih projektov, kjer je premier potrdil dogovor o financiranju, ki sta ga v petek sprejela Arsenovič in minister za kulturo Vasko Simoniti, so zapisali v sporočilu za javnost mariborske občine.

Premier je županu zagotovil proaktivno delo ministrstev do občine, še posebej tistih, ki trenutno niso aktivno vpeta v reševanje zadeve korona virusa.

"Kot ključno informacijo, ki jo na MO Maribor še posebej pozdravljamo, štejemo zagotovitev predsednika vlade Janeza Janše, da bo Maribor v mesecu januarju 2021 obiskal s celotno ministrsko ekipo," so še zapisali na občini.

Loading...