Alec Baldwin Svet24.si

Hollywoodski strokovnjaki: Alec Baldwin ni ...

osumljeni, umor družine đokić, goran džonić Svet24.si

Balistiki potrdili, da gre za morilsko orožje, v ...

katrinas (6) Svet24.si

Ženska trojnost kot izjemen energijski potencial

poroka dimnik frantar-xx Reporter.si

Kako je "suhceni in nebogljeni" Igor Zabret ...

metka-paragi Necenzurirano

"Vlada želi le stroko, ki se ji uklanja" ...

Đuro in Tanja (2), foto MGL Odkrito.si

Tanja Ribič in Branko Đurić Đuro - luksuz na ...

green dragons Ekipa24.si

MAŠČEVANJE za Škofjo Loko? Navijači iz ...

Slovenija

Janša nima časa za komisijo niti za sodišče, našel pa ga je za plezanje na najvišji dimnik v Evropi

Deli na:
Janša nima časa za komisijo niti za sodišče, našel pa ga je za plezanje na najvišji dimnik v Evropi

»V počastitev spomina na knapovsko tradicijo Trbovelj in Zasavja smo se ob tokratnem obisku vlade v regiji povzpeli na najvišji dimnik v Evropi. Tudi rahel dež nas ni ustavil,« se po tviterju hvali premier Janez Janša.

Iz priloženih fotografij je razvidno, da se je skupaj z njim na dimnik podala izurjena ekipa, med njimi tudi generalni sekretar SDS Borut Dolanc, ki je sicer doma v teh krajih in velja za enega najbolj vplivnih ljudi v stranki in državi. Tokrat sicer ni bilo zraven nekega drugega Dimnika, lobista Boža, nekdanjega sodelavca Udbe, ki skupaj z njim rad igra golf, potuje z jahto ali pa ga obišče kar na domu.

Je pa bil dimnik trboveljske termoelektrarne pred desetimi dnevi, natanko na Janšev rojstni dan, tarča dveh mladih Madžarov, ki sta v zgodnjih urah skušala splezati na njegov vrh, vendar ju je pri tem zalotil varnostnik. Ko sta hotela hitro zbežati, je eden od njiju padel štiri metre v globino v betoniran jašek za odvodnjavanje in se pri tem huje poškodoval.

Naš premier je pač prvorazreden in mu je dovoljeno to, kar navadnim državljanom ni, četudi so ti iz njemu ljube Madžarske. Zanimivo pa je, da ima dovolj časa za plezanje po dimniku, nima pa ga, da bi hodil na zaslišanja parlamentarne preiskovalne komisije, ki se ukvarja z ukrepi med epidemijo. Ko mu je predsednik komisije Robert Pavšič izročil vabilo za 11. novembra, se je izgovarjal, da je do konca leta zaseden. Prav tako kot tudi nima časa, da bi prihajal na sodne obravnave, na katere je vabljen.

Janšev vzpon so pričakovano povzdigovali na Nova24TV. »Za tak podvig je potrebno obilo poguma: Premier Janša splezal na najvišji dimnik Evrope!« je naslov članka, ki slavi njegovo plezanje, obenem pa ga Janšo primerja s političnimi nasprotniki, ki sicer pridejo na Triglav, a česa takega menda ne bi zmogli: »Vendar je pri trboveljskem dimniku potrebno priznati, da si Tanja Fajon česa takega ne bi upala, še manj napadalna Tea Jarc.«

Loading...