Revija Reporter
Slovenija

Janša in Šarec drug drugega obkladata z lažnivcem, Janšev odvetnik Matoz pa je Šarcu zagrozil s tožbo

M. K.

8. maj. 2020 13:58 Osveženo: 14:03 / 08. 5. 2020

Deli na:

Premier in prvak SDS Janez Janša je svojega predhodnika in predsednika LMŠ Marjana Šarca obtožil, da je na Odmevih lagal o njegovem smučanju v Italiji. Šarec mu je prav tako na Twitterju odgovoril, da je Janša tisti, ki se laže.

"Ko se @sarecmarjan laže kot @Je_rca. Očitno črka L v kratici  @StrankaLMS pomeni LAŽ. Včeraj menda v  @TVOdmevi trdil, da sem februarja 2020 smučal v Italiji, čeprav je bilo že zdavnaj pojasnjeno, da to ni res. Z lažmi zakriva svojo odgovornost za mrtve v epidemiji #koronavirus," je zapisal Janša.

Tema je njegov tvit z dne 28. februarja, ko se je protest proti "koaliciji sovraštva" v Ljubljani odzval z objavo fotografije svoje družine s smučanja in pripisom "Najboljši shod danes".



Ko je postal tarča kritik, da je šel v času sestavljanja vlade in pandemije koronavirusa na smučarske počitnice v Italijo, ki je bila tedaj že prvo veliko evropsko žarišče covid-19, je Janša zatrdil, da je bila objavljena fotografija "simbolična, posneta februarja 2019, torej lansko leto". Sledili so očitki, da je Janša februarja, če še že ni šel smučat, s svojo prvotno objavo vsaj zavajal javnost.

Šarec je danes na Janšev tvit odgovoril: "Predsednik vlade me je obtožil, da lažem o njegovem smučanju. Jasno piše "danes", kar ustreza datumu objave. Če pa ni smučal in je napisal "danes", se je pa ravno tako zlagal. O, sveta preproščina. Toliko o njegovem zavedanju o prihajajoči epidemiji."

Naslednje poglavje zgodbe je prispeval Janšev odvetnik Franci Matoz, ki je Šarcu zagrozil s tožbo, če ne prekliče svoje izjave iz Odmevov, da je "Janez Janša 28. februarja 2020 smučal v Italiji, kar je vsem znano."

"Izrekli ste neresnično trditev, izključno z namenom povzročiti škodo naši stranki kot predsedniku vlade," je Matoz pisal Šarcu. Slednji je odvetnikovo pismo objavil na Twitterju.