zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: Gesla na protestih združila leve in desne ekstremiste

Deli na:
Janša: Gesla na protestih združila leve in desne ekstremiste

Foto: Bobo

Predsednik slovenske vlade in prvak SDS Janez Janša se je danes v izjavi za medije v Velenju na kratko odzval tudi na demonstracije, ki jih je v Ljubljani spremljalo tudi nasilje. Med drugim je ocenil, da so gesla, ki smo jih slišali proti vladi in EU, očitno združila ekstremiste levega in desnega pola.

Nekateri so namreč menili, da naj bi nasilne izgrede na protestih, zlasti v Ljubljani v petek, sprožile skrajne desničarske skupine. Janša je ob tem ocenil, da je bilo na demonstracijah veliko ekstremov in da smo videli tako skrajno desne simbole kot tudi skrajno leve. Gesla, ki smo jih slišali proti vladi in EU, pa so, tako Janša, združile ekstremiste obeh polov.

Ta teden so protesti potekali po več slovenskih mestih, največ, okoli 6000 ljudi pa se je zbralo v petek v prestolnici. Protest, ki se je začel okoli 16. ure, je najprej potekal mirno, nato pa je skupina skrajnežev izzvala nemire in se večkrat spopadla s policijo.

Janša se je sicer že pred demonstracijami v posebnem nagovoru zavzel za mirne proteste z izjavo, da si vsak, ki se odloči za miren protest, da doseže pozitivne spremembe v družbi, zasluži priznanje aktivnega državljana.

Val protestov po Sloveniji se je sicer začel 12. novembra v Mariboru, ko so zbrani protestirali proti mariborskemu županu Francu Kanglerju. Sledili so protesti drugje po Sloveniji, na katerih so protestniki izražali nezadovoljstvo s stanjem v državi in protestirali proti političnim in županskim elitam ter korupciji. V prihodnjih dneh so napovedani novi mirni protestni shodi v več mestih po Sloveniji.