rok snežič, miha kordiš Svet24.si

FOTO: Rok Snežič v parlamentu z neustrezno masko...

nadija-bičkova, Kai Widdrington Svet24.si

Bo to Nadijo Bičkovo in njenega novega izbranca ...

Brad Pitt Svet24.si

To je nova izbranka Brada Pitta

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

Kanye West Odkrito.si

Kanye mu grozi!

porzingis Ekipa24.si

Brez USMILJENJA: Dončićev soigralec prejel kazen...

Slovenija

Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega portala »fašista« Ernecla. Srbski original Balaševića označil za Panonsko »pizdo«.

Deli na:
Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega portala »fašista« Ernecla. Srbski original Balaševića označil za Panonsko »pizdo«.

Janez Janša v državnem zboru. - Foto: Matija Sušnik/DZ

Na spletni strani strankarskega tednika SDS Demokracija so navedli 30 portalov iz svojega »medijskega« imperija, na katerih objavljajo klonirano vsebino, ki se pojavi najprej na enem portalu, nato pa še na ostalih.

Med zamolčanimi portali je Informer, za katerega skrbi skrajno desničarski filozof in zanikovalec holokavsta Aleš Ernecl. Ta je sprva urejal portal Politikis, ki je bil takrat v lasti sedanjega poslanca SDS Dejana Kaloha, nato pa je ustanovil, kot ga je sam imenoval, »fašistični medij« NTA.

»Sem odgovorni urednik novega slovenskega fašističnega medija, ki se imenuje NTA – Nacionalna tiskovna agencija,« se je predstavil v pogovoru s svojim gostom, znanim supremacistom, konspiracistom in rasistom Stefanom Molyneuxom.

Zaradi te izjave so sodelovanje z Erneclom prekinili mnogi najavljeni kolumnisti, med njimi tudi Vinko Gorenak, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše. A slednjega očitno Ernecl ne moti tako zelo, da ne bi delil povezave na Informer, kadar Ernecl objavlja klonirane vsebine drugih portalov iz »medijskega« imperija SDS.

Ernecl ima na Informerju tudi oddajo v nedeljo 1 na 1, ki je očitno plagiat bolj znane oddaje Uroša Slaka na POP TV. Sicer pa je tudi Informer je kopija istoimenskega srbskega tabloida in portala, ki velja za trobilo avtokratskega predsednika Aleksandra Vučića. Z njim obračunava z nasprotniki režima, npr. za nedavno pokojnega pevca Đorđa Balaševića so v naslovu napisali »Panonska pizda«.

Več o medijskem imperiju SDS v tiskani številki revije Reporter in Trafiki24.