1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jankovići preko travnika do 12,5 milijonov

Deli na:

Jure Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankoviča, je preko posrednika kupil travnik, ki naj bi mu sedaj spremenili namembnost. 500 tisoč evrov vredno kmetijsko zemljišče bo nenadoma postalo 13 milijonov evrov vredna zazidljiva parcela, poročajo Finance.

Jure Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankoviča, je preko posrednika kupil travnik, ki naj bi mu sedaj spremenili namembnost. 500 tisoč evrov vredno kmetijsko zemljišče bo nenadoma postalo 13 milijonov evrov vredna zazidljiva parcela, poročajo Finance.

Parcele ob ljubljanski obvoznici med Podutikom in Brdom je družina Seliškar neuspešno prodajala več let, ker pa je šlo za kmetijsko zemljišče, pretiranega zanimanja kupcev ni bilo. Spremembo namembnosti travnika lastnici Metki Seliškar ni uspelo doseči, kar naj bi odvrnilo 15 kupcev, ki so želeli parcele ob obvoznici pozidati.

Preko nepremičninske agencije Vaš dom in posrednice Nevenke Jelovčan so navezali stik z Juretom Jankovićem, sinom Zorana Jankovića, ki je izrazil zanimanje za zemljišče. V kupčijo je vpeljal tudi lastnika podjetja Taxgroup Klemna Šešoka, sina Dušana Šešoka, nekdanjega ministra za finance v Peterletovi vladi ter nato tudi ministra za industrijo in gradbeništvo  v Drnovškovi. Jelovčanova je v dopisu Seliškarju tako opisala sestanek in vlogo vseh vpletenih:


"Na tem sestanku se je dogovorilo, na kakšen način bo kupec g. Jankovič odkupil od prodajalca g. Seliškarja navedene nepremičnine. Ker je kupec sin Župana MO Ljubljana g. Zorana Jankoviča, je na tem sestanku kupec izrazil zahtevo, da se navedene nepremičnine ne bodo kupile na ime kupca g. Jankoviča, ampak da se bodo kupila preko novega podjetja podjetja, oz . preko g Sešoka , kar vse bo uredil g. Sešok iz podjetja Taxgroup."

Zakaj je županov sin skušal prikriti svojo vpletenost v posel? Ljubljanski mestni svet bo julija na seji odločal o spremembi namembnosti zemljišča. Po novem izvedbenem prostorskem načrtu bo na sedanjem travniku poslej moč graditi objekte, visoke štiri etaže, in dve mansardni etaži. 500 tisoč evrov vredno zemljišče je nenadoma vredno 13 milijonov evrov, so izračunale današnje Finance. Zaslužek bo tako 12,5 milijonov.