Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jankovićevi agenti in izbranci: »stari« z Magistrata nastavlja svoje kadre

Deli na:
Jankovićevi agenti in izbranci: »stari« z Magistrata nastavlja svoje kadre

Foto: Arhiv Reporterja

Jankovićev agent Sandi Bonaca (levo) bo na poteh z ministrico Tino Komel lahko zbiral podatke o slovenski emigraciji, Zoran Janković pa je svoje kadre nastavil tudi na druge položaje v vladi in vladnih službah.

»Stari« z Magistrata je očitno tudi nastavil Sandija Bonaco za vodjo kabineta ministrice Tine Komel, da ima pod nadzorom še slovenske zamejske in izseljenske organizacije. Bonaca je bil dolga leta uslužbenec Sove, lani pa so ga odpustili, menda zaradi nepravilnosti pri obnovi enega od stanovanj, poleg tega naj bi Sova zoper njega vložila kazensko ovadbo. Toda Bonaca, ki je tudi podpredsednik koprskega odbora PS, ni bil dolgo brez službe, saj so na MOL objavili natečaj za višjega svetovalca na mestnem redarstvu, za katerega je pogoje izpolnjeval le on.

Za Jankovićev kader velja tudi minister za kulturo Uroš Grilc, ki je pred tem opravljal naloge vodja oddelka za kulturo na ljubljanski mestni občini. Ta naj bi bil tudi v dobrih zvezah z Möderndorferjem, ki podobno kot Jakič podpira tistega gospodarja, ki mu pač da več kruha. Zato je v dobrih odnosih tako z Golobičem kot z Jankovićem. Prvemu dolguje zasluge za začetek njegove politične kariere, slednjemu pa njeno nadaljevanje, saj v mestnem svetu ni bil zgolj navaden svetnik Liste Zorana Jankovića, ampak tudi podžupan MOL. Prav tako je postal vodja poslanske skupine PS, ker je »stari« tako odločil.



Sledove Jankovićevega kadrovanja je bilo čutiti že ob sestavljanju vlade Alenke Bratušek. Kot smo že omenili, se je takrat kot možni kandidat za finančnega ministra omenjal Jankovićev izbranec Aljoša Tomaž. Še bolj je zanimiv njegov izbranec za ministra za infrastrukturo, če bi ta resor prevzela njegova stranka: največkrat se je omenjal Miran Gajšek, načelnik oddelka za prostor v ljubljanski mestni občini. Pozneje je ta resor pripadel Državljanski listi, kjer ga je po odstopu Igorja Maherja prevzel nekdanji ultrovec Samo Omerzel. V skladu s koalicijskim dogovorom naj bi državnega sekretarja za energetiko izbrali v Pozitivni Sloveniji. Toda zanimivo je, da si je Omerzel za svojega svetovalca izbral Dejana Kmetiča, dolgoletnega koordinatorja LDS za Posavje, pozneje pa lokalnega in regionalnega veljaka Zares, ki je na zadnjih volitvah kandidiral za Pozitivno Slovenijo in je še vedno član njenega sveta.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.