stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jankovićeva PS bi lahko financirala Türkovo volilno kampanjo

Deli na:
Jankovićeva PS bi lahko financirala Türkovo volilno kampanjo

Foto: Bobo

V Pozitivni Sloveniji so z inštitutom Novum sklenili dve pogodbi po 19.000 evrov za svetovanje, opravljanje raziskav in izobraževanja, je za STA pojasnil njihov predstavnik za odnose z javnostjo Matija Sevšek. Ob tem pa Kanal A poroča, da obstaja možnost, da bi PS na ta način financirala kampanjo Danila Türka.

Solastnica inštituta je namreč po poročanju Kanala A Jelena Aleksič, ki tudi vodi medijski del volilne kampanje aktualnega predsednika države. Prav tako naj bi namestnik vodje Türkove volilne pisarne Igor Pribac predaval na enem od dogodkov, ki jih je organiziral inštitut Novum.

Na vprašanje, ali je javnost lahko mirna, da stranke s tem ne financirajo kaj drugega, denimo svoje ali kampanje koga drugega, je predsednik računskega sodišča Igor Šoltes odgovoril, da ne. Po njegovih besedah sedanja ureditev strankam ne preprečuje takšnega ravnanja.

Sevšek pa pojasnjuje, da je Novum, ki je bil ustanovljen pred približno petimi leti, organizacija, ki se ukvarja z različnimi temami in imajo reference. O tem, koga bodo najeli za navedene storitve, pa je njihova lastna odločitev, je še pojasnil Sevšek, ki ni želel razkriti, kakšne raziskave bo zanje opravljal Novum, saj da tega kot opozicijska stranka niso dolžni pojasnjevati.

Ob tem je poudaril, da do izplačil na podlagi omenjenih pogodb še ni prišlo.

Tako Pribac kot Türk sta sicer na včerajšnji novinarski konferenci ob uradnem začetku predvolilne kampanje zagotovila, da jima ni znano, da bi Novum sodeloval v Türkovi volilni kampanji.