GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jankovićev ni bilo nikjer

Deli na:

Jure Janković in njegov oče, ljubljanski župan Zoran Janković, nista imela nič pri prodaji zemljišča na Smodinovcu v Ljubljani, sta pred parlamentarno komisijo, ki preiskuje gradbene posle, pričala Aleš Seliškar in Klemen Šešok, prodajalec in kupec omenjenega zemljišča. Seliškar o svoji izjavi za Finance, v kateri je v posel vpletel Jureta Jankovića, pravi, da ne ve, če je to res rekel.

Jure Janković in njegov oče, ljubljanski župan Zoran Janković, nista imela nič pri prodaji zemljišča na Smodinovcu v Ljubljani, sta pred parlamentarno komisijo, ki preiskuje gradbene posle, pričala Aleš Seliškar in Klemen Šešok, prodajalec in kupec omenjenega zemljišča. Seliškar o svoji izjavi za Finance, v kateri je v posel vpletel Jureta Jankovića, pravi, da ne ve, če je to res rekel.

Preiskovalna komisija DZ, ki se ukvarja z gradbenimi posli, je v zvezi z domnevno sporno prodajo zemljišča na Smodinovcu v Ljubljani zaslišala prodajalca in kupca tega zemljišča Aleša Seliškarja in Klemna Šešoka iz skupine Taxgroup. Kot sta dejala oba, župan Zoran Janković in njegov sin Jure Janković pri omenjeni prodaji nista sodelovala.

Kot je poudaril Šešok, Jure Janković ni bil pobudnik sestanka med njim in Alešem Seliškarjem, ki je imel pooblastilo za prodajo od svojega očeta Petra Seliškarja. "On ni kupec, on ni financer, njega v tej transakciji ni," je dejal Šešok. Po njegovih besedah tudi z ljubljanskim županom nista nikoli komunicirala.

Glede poročanja medijev, da je bil po navedbah Nevenke Jelovčan iz nepremičninske agencije Vaš dom na sestanku aprila 2009 prisoten tudi Jure Janković, je Šešok dejal, da mu ni jasno, kaj bi počel na tem sestanku, in da se ne spomni, da bi bil. Jankovićevo prisotnost takrat je zanikal tudi Seliškar.

Kot je poudaril Šešok, se je za nakup zemljišča dogovarjal neposredno in samo s Seliškarjem, s katerim pa se je srečal večkrat. Po njegovih besedah so po nakupu dali predlog za spremembo namembnosti tega zemljišča na Mestno občino Ljubljana (MOL), ki ga je podpisal njegov brat in naslovil na župana. Ta dopis z županom ni bil predhodno usklajen, poudarja Šešok.

Da na sestankih glede prodaje niso nikoli omenjali župana, je dejal tudi Seliškar. Kot pravi, tudi ne pozna Jureta Jankovića. Glede svoje izjave, ki je bila zapisana v Financah in v kateri je dejal, da se je pogovarjal z Juretom Jankovićem in da on ni imel namena kupiti omenjenega zemljišča, pa je dejal, da izjave ni prebral in da ne ve, če je to rekel. Seliškar je prav tako zanikal, da je njihova družina večkrat poskušala spremeniti namembnost tega zemljišča, a neuspešno, kot so njegove navedbe zapisali mediji.

Poslanec Franc Pukšič je ob tem opozoril, da so torej Finance pisale neresnico ali pa Seliškar laže. Ob tem je predlagal, da ga v prihodnjih tednih, ko si bo prebral izjavo, ponovno zaslišijo.

Šešok je še pojasnil, da omenjeno zemljišče ni v celoti nezazidljivo, saj sta na njem cesta in hala. Nikoli pa tam po njegovih besedah ni bilo kmetijske dejavnosti. Zemljišče je kupil, da bi tam razvil logistični center, ni pa nameraval delati poligona varne vožnje, ki so ga sprva predvideli na MOL. V to je vložil 745.780 evrov in danes to ocenil kot "zaenkrat nasedlo investicijo".

Po besedah predsednice komisije Alenke Jeraj je zaslišanje izpadlo tako, kot da je naročeno, da so lahko vsi vpleteni, samo Jure Janković ne. "Nihče ga ni omenjal, nihče ga ne pozna, nihče nič ne ve, kar je malo problem za nas, ampak mislim, da bomo lahko dokazali, da je bil tudi on prisoten," je dejala v izjavi za medije po seji.

Nekdanji direktor podjetja Les Marjan Pišljar, ki bi moral biti danes prav tako zaslišan, se je zaradi zdravstvenih razlogov opravičil.